Home»Muzika»Jazz»Besplatna #jazzvakcina… 36. Jazz festival Valjevo u online izdanju od 25. do 29. decembra

Besplatna #jazzvakcina… 36. Jazz festival Valjevo u online izdanju od 25. do 29. decembra

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Ovogodišnji 36. Jazz festival Valjevo biće održan od 25. do 29. decembra prvi put u online izdanju.

Svi ljubitelji dobre muzike i pravog džeza moći će da prate besplatno program koncerata koji će biti emitovani premijerno na YouTube kanalu festivala Jazz Fest Valjevo tokom njegovog trajanja.

Pored koncerata domaćih i inostranih džez grupa, koji će biti emitovani svake večeri od 25. do 29. decembra premijerno od 21:00 čas, organizatori vredno pripremaju i specijalizovane emisije, kako bi zadržali edukativni duh i cilj koji je ovaj festival negovao svih ovih godina.

Photo: Promo
Photo: Promo

Ivan Teofilović, iz organizacije Jazz festa najavio je ovogodišnji program:
– U okviru ovogodišnjeg online izdanja, pripremili smo veče posvećeno jednom od osnivača festivala i čoveku kojeg Valjevo samo po dobru pamti – dr. Voji Milutinoviću, pod nazivom “Bravo majstore“. Snimili smo i više emisija u kojima su učestvovali studenti jazz odseka Muzičke Akademije u Beogradu, učenici Valjevske gimnazije, kao i poznati valjevski reperi i muzičari. Potrudili smo se da u datim, veoma nepovoljnim okolnostima, izvučemo maksimum i posao obavimo najbolje što smo mogli, jer nismo smeli  da dopustimo da se festival koji traje 35. godina u kontinuitetu prekida, uprkos i u inat svemu. Znamo da nas dr. Voja gleda i iako ne možemo da ga čujemo, znamo šta nam poručuje. Jednoga dana kada sve ovo bude iza nas i kada se, nadamo se, život koliko-toliko vrati u normalu, svi zajedno ćemo moći koliko nas glas nosi da viknemo: Bravo majstori!

Valjevski Jazz festival jedini je festival koji je u kontinuitetu održavan svake godine od svog osnivanja i na kojem je nastupilo skoro 1.200 muzičara i više od stotinu bendova iz zemlje i inostranstva.

Ove godine pod sloganom “Jazz vakcina” podržan je od strane Ministarstva za Kulturu i informisanje i Grada Valjeva, a održava se u organizaciji Centra za kulturu Valjevo.

Dok sa nestrpljenjem iščekujemo novo izdanje festivala, ne bi bilo loše da se podsetimo nekih ranijih nastupa….

Posted by Valjevo Jazz Fest on Monday, 1 June 2020

Previous post

Novosadski New Mythology objavio novi album, a ceo prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe

Next post

A toliko smo se radovali... Otkazan koncert Nick Cave and The Bad Seeds u Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *