Gotova je prepravljena verzija filma “Kum 3”, i odmah je krenula priča  o “četvorci”…

0
229
Kum 4/Photo: printscreen
Kum 4/Photo: printscreen

Ovog meseca biće objavljena nova verzija filma “Kum 3”, verzija koju je preuredio njegov reditelj Frensis Ford Kopola. Nova verzija biće objavljena pod nazivom “Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone”.

Glumci iz filma koju su videli preuređenu verziju, oduševljeni su njome. Originalna verzija snimljena je pre 30 godina i tada se smatrala najslabijim delom trilogije “Kum” pa su se mnogi pitali zašto je taj film uopšte snimljen. Ali, objavom ove verzije počela su da se postavljaju pitanja može li doći i do snimanja četvrtog dela franšize “Kum” zbog čega je filmska kompanija Paramount dala službeni odgovor koji je objavljen u New York Timesu.

KOPOLA: HOLIVUD BI DANAS HLADNO ODBIO “KUMA”

U službenoj objavi navodi se:

“Iako ne postoje neposredni planovi za još jedan film iz sage ‘Kum’, s obzirom na trajnu snagu njegovog nasleđa,  ta mogućnost postoji ako se pojavi prava priča”.

Kum 3/Photo: printscreen
Kum 3/Photo: printscreen

Ako bi se tako nešto i dogodilo, Frensis Ford Kopola ga sigurno ne bi režirao. On je rekao za New York Times kako bi mogao da se snimi i četvrti i peti deo, ali bez njega. On nema prava na franšizu “Kum” pa tako kompanija Paramount ne mora da ga angažuje ako se odluče na nastavak sage.

Odmah nakon što je snimljen treći deo filma “Kum” postojala je ideja o snimanju četvrtog dela. U četvrtom delu nastavila bi se priča o Vinsentu Korleoneu, nezakonitom sinu Sonija Korleonea (Džejms Kan). Endi Garsija debitiovao je kao Vinsent u trećem delu. Kopola je zamišljao četvrti deo filma kao pandan drugom delu, tako što bi se u četvrtom delu u flashbackovima pojavljivali ključni trenuci iz drugog dela.

DUŽINA NIJE BITNA, UMEĆE JESTE… OVO JE 10 NAJBOLJIH REKLAMA KOJE SU REŽIRALI LEGENDARNI REDITELJI

Kopola je napisao scenario za sva tri filma “Kum” zajedno s Mariom Puzom čija je knjiga “Kum” iz 1969. godine poslužila kao inspiracija za prvi film. Nakon što je Puzo umro 1999. godine Kopola je napustio ideju o četvrtom filmu jer nije želeo da piše scenario bez Puza.

HL/Izvor: nacional.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime