Home»Muzika»Ovakav cover Iron Maidena još niste čuli… Sanja Vrančić na mandolini odsvirala “The Trooper” i – pokidala

Ovakav cover Iron Maidena još niste čuli… Sanja Vrančić na mandolini odsvirala “The Trooper” i – pokidala

8
Shares
Pinterest Google+
Sanja Vrančić/Photo: Liydia Kulusic
Sanja Vrančić/Photo: Liydia Kulusic

Sanja Vrančić predstavila je video spot za svoju verziju legendarne pesme “The Trooper” benda Iron Maiden.

Sanja mandolini otvara vrata svetske muzičke scene. Vrsna muzičarka koju u ovom delu Evrope već poznaju kao “„The Mandolin Woman” priprema album covera, odnosno obrada velikih svetskih hitova i klasične muzike u kojima će dominirati mandolina.

Prva pesma koja je video spotom predstavljena javnosti je “The Trooper” britanskog heavy metal benda Iron Maiden. Novi aranžman za pesmu potpisuju Sanja Vrančić i Nikola Radivojević.

– Okupila sam sjajnu mladu kreativnu ekipu koja je odličan posao odradila i u studiju i tokom snimanja spota. Njihova izuzetna profesionalnost i neverojatna energija posebno je došla do izražaja kad smo u vreme delimičnog lockdowna “bačeni” na Kornatska ostrva – otkrila je za Sanja Vrančić za Headliner.

Spot je sniman na ostrvu Mani u Nacionalnom parku Kornati. Sama lokacija toliko je vizualno moćna da je uz Sanju Vrančić pred kameru stala još samo jedna osoba – Lucija Romanova, hrvatska plesačica koja u Londonu gradi uspešnu međunarodnu karijeru.

Sanja Vrančić/Photo: Liydia Kulusic
Sanja Vrančić/Photo: Liydia Kulusic

Njihov make up osmislila je Katarina Jukić. Produkciju spota potpisuje Tomislav Dugandžić, a na realizaciji spota učestvovao je i Plesni teatar Sjene iz Šibenika.

– Svojom interpretacijom svetskih covera pomeram granice i postavljam mandolinu u rang najslušanijih instrumenata. Radim ono za šta sam stvorena i uživam u tome. U svemu što radim, tražim drukčije pristupe i dodajem deo sebe – u muzici jednako kao i u arhitekturi. Važno je ne stati, stalno istraživati, verovati u svoju priču i uspeh je već postignut – kaže Sanja Vrančić, svestrana umetnica i uspešna  arhitektinja.

Sanja se muzikom bavi već dvadeset godina. Tokom tog perioda nanizala je brojne saradnje s domaćim muzičarima, a u javnosti je najzapaženija ona sa sastavom Madre Badessa.

Iako Sanja priznaje da se oduvek doživljavala solistkinjom, što ju je teralo na kontinuirano usavršavanje, tek su sada u nju uprti svi reflektori. Muzički autoriteti iz regiona predviđaju da je pred njom međunarodna karijera. Zato je odbacila dijakritičke znakove, pa nova muzička dela potpisuje kao Sanja Vrancic.

Pogledajte moćnu verziju numere “The Trooper”:

Previous post

Novi datum održavanja Beogradskog jazz festivala... "Jazzistance" od 16. do 21. decembra u DOB-u i Kombank dvorani

Next post

Za sve drage ljude koji odlaze... Tijan predstavio rok baladu "Lik sa kamena"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.