Bubamara bend pred finale Mobil Music Festa #2: Nemamo tremu, verujemo da će žiri prepoznati naš talenat

0
142
Bubamara bend/Photo: promo
Bubamara bend/Photo: promo

Oni su među najmlađima, među prvima su poslali prijavu za Mobil Music Fest #2 i osvojili publiku svojom kreativnošću, pozitivnom energijom i, što je najvažnije, odličnom svirkom u pesmi “Drugačiji”.

Zbog toga ih je publika nagradila velikiom brojem lajkova i poslala direktno u finale i borbu za  debi album u izdanju PGP RTS.

Bubamara band je osnovan 2017. u Bečeju i čini ga sedmoro dece uzrasta 11 do 17 godina: Luka Grbić (12) – bubnjevi, Ana Horvat (16)- bas gitara, Fiona Lovaš (12) – klavijature, Antonio Konc (13) – klavijature, Katarina Pivnički (11) – gitara, Ognjen Spajić (13) – gitara i Sara Repac (17) – vokal.

Bend je osnovan kako bi pratio dečiji hor na nastupima ali su nakon nekoliko proba započeli “sopstveni život”. Prve dve godine, bend je radio obrade popularnih pop i rock numera koje su birane tako tako da se iskaže puni svirački potencijal benda. Do sada su, za tri godine postojanja, nastupali više od 50 puta, pre svega na festivalima po čitavoj Srbiji, ali i na mnogo manjih bina i klubova. U poslednjih godinu i po dana članovi benda su započeli i stvaranje autorske muzike, a 2019. bend je imao izuzetno primećen nastup na Gitarijadi Vojvodine u Kisaču. I dalje vredno rade, uče, vežbaju i stvaraju sopstvene numere.  Želja im je da se predstave Beogradu i celoj Srbiji, da pokažu šta znaju i umeju, da svojim kompozicijama dopru do što većeg broja slušalaca.

INSTALIRAJTE NAŠU ANDROID APLIKACIJU I SVE NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA MUZIKE I URBANE KULTURE BIĆE NA SAMO JEDAN KLIK OD VAS

Spot za pesmu “Drugačiji” snimljen je ispred dvorca Fantast koji se nalazi u okolini Bečeja. Spot je snimio Žolt Hegediš mobilnim telefonom Motorola One Action. Muziku je komponovao Ognjen Spajić, gitarista benda, a tekst pesme je napisao dr Imre Lovaš.

Pred finalni nastup i muzički okršaj sa još četiri benda u finalu, klinci iz Bubamara benda nemaju tremu, naprotiv:

– Prezadovoljni smo plasmanom u finale, jako je važno da na ovim prostorima postoji takmičenje koje podržava autorsku rock’n’roll  muziku koja je u poslednje vreme dosta zapostavljena. Za nas kao mladi bend pun entuzijazma, inspiracije i energije, ovaj ulazak u finale je izuzetno značajan jer ćemo tako dopreti do više publike i naravno, kao i svi, voleli bismo da žiri uvidi naš talenat, veštinu i energiju i da pobedimo na ovom takmičenju – poručuju hrabro.

A mi im, kao i ostalim finalistima, želimo da ostvare svoje snove.

Pogledajte spot za pesmu “Drugačiji” kojim se Bubamara bend plasirao u finale Mobil Music Festa #2.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime