Home»Muzika»Plima i oseka kocke leda u čaši viskija… Greta Van Fleet na kosmičkom putovanju do svog drugog albuma “The Battle at Garden’s Gate”

Plima i oseka kocke leda u čaši viskija… Greta Van Fleet na kosmičkom putovanju do svog drugog albuma “The Battle at Garden’s Gate”

4
Shares
Pinterest Google+
Greta Van Fleet/Photo: facebook@gretavanfleet
Greta Van Fleet/Photo: [email protected]

Džoš Kiska gledao je kako se kocka leda uzdiže i spušta u njegovom piću u 2 sata ujutru u holivudskom hotelu Sunset Marquis prošle godine kada je smislio tekst za novu pesmu Grete Van Fleet.

Pokreti leda naveli su ga da pomisli na omiljenog filozofa, pokojnog britanskog teologa Alana Vatsa, koji je ljudsko postojanje opisao kao neku vrstu oseke i plime.

– To sam video u kocki leda – kaže Kiska. – O tome govori “Ah Sri Rama Jayam Ram” – nastavlja, citirajući mantru iz “My Way, Soon”, prvog singla s drugog albuma benda “The Battle at Garden’s Gate”, koji treba da se pojavi 16. aprila. Drugi singl, “Age of the Machine”, izlašao je u petak.

– Samooslobođenje, ili ta ideja o puštanju stvari da teku je tako metafizička. Postoji li zagrobni život? Mislim da bih radije prestao da postojim. Da zauvek zaspim ili ili tako nešto. Vaše telo vraća se u zemlju, tamo raste drvo i ono daje kiseonik. I to je samo to: mi budimo svetlost fantazije. Mi smo kosmos – kaže mladi filozof u telu rokera.

OVO JE VEĆINI PROMAKLO… KAKO JE GRETA VAN FLEET POKAZALA SREDNJI PRST SVIMA KOJI IH POREDE SA ZEPPELINIMA

Odrastajući u malom gradu u Mičigenu, Kiska je več upoznao spiritizam dok su gotovo svi ostali pohađali lokalnu katoličku crkvu, a on se okolo je laktao s bakinom video kamerom. Pevač je Gretu Van Fleet osnovao 2012. godine sa svojim blizancem Džejkom kao gitaristom i njihovim mlađim bratom Semom na basu, uz bubnjara Denija Vagnera koji je ušao u bend naredne godine.

Do 2017. godine već su zauzeli prvo mesto na radio-listama svojim singlom “Highway Tune”, čiji su ih veseli rifovi i divlji vriskovi odveli na put da postanu jedan od najvećih novih rock bendova nove generacije. Od tada su svirali u čuvenom Red Rocks amfuteatru, kući su odneli nagradu Grammy (za svoj EP “From the Fires” iz 2017.) i izdržali brojna poređenja s Led Zeppelin, a stigli su i do Novog Sada, gde su na Exitu svirali 2018.

EKSKLUZIVNO… GRETA VAN FLEET ZA HEADLINER: MEDIJI NAS ZOVU “SPASIOCIMA ROKENROLA”, A MI SAMO SVIRAMO ONO ŠTO VOLIMO…

Sada, očigledno, taj ključni drugi album je spreman. I oni su spremni. A da li je publika? Videćemo…

HL/Izvor: rollingstone.com

Previous post

Džonijeva (obimna) istina o Azri i novom talasu... Štulić napisao novi esej i opleo po svima: Ja da vam kažem...

Next post

Read&Roll: Knjige koje se čitaju - glasno... "Dženis, njen život i muzika"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *