Home»Muzika»Nova nada američke folk-rock scene obradila veliki Bajagin hit… evo kako zvuči njena verzija “Od kada tebe volim”

Nova nada američke folk-rock scene obradila veliki Bajagin hit… evo kako zvuči njena verzija “Od kada tebe volim”

7
Shares
Pinterest Google+
Kimberli Tauzend/Photo: kimberlytownsend.com/presskit
Kimberli Tauzend/Photo: kimberlytownsend.com/presskit

Kimberli Taunzend, njujorška kantautorka, obradila je stari hit Bajage i Instruktora, baladu “Od kada tebe volim”, otpevavši je na srpskom jeziku.

Vreme bez živih nastupa, u doba pandemije korone, Kimberli provodi sprovodeći kampanju “52 nedelje – 52 obrade”, tokom koje svakog petka na svom YouTube kanalu objavljuje video sa novom pesmom drugog autora.

Prošlog petka objavila je video sa obradom pesme “Od kada tebe volim” Bajage i Instruktora, na srpskom jeziku i uz pratnju akustične gitare. Tako se Bajaga na kanalu mlade njujorške muzičarke našao u odabranom društvu velikana popularne muzike, kakvi su Beatles, Elvis Prisli, Bob Dilan, Džoni Keš, Sajmon i Garfankl i Radiohead, čije pesme je Taunsendova takođe obradila.

Kimberli Tauzend/Photo: kimberlytownsend.com/presskit
Kimberli Tauzend/Photo: kimberlytownsend.com/presskit

Kimberli je svoj prvi album sa autorskom muzikom objavila početkom prošle godine, a pratili su ga hvalospevi kritike na račun njenog pevanja i kompozitorskog rada. Specijalizovani portal Review nazvao ju je “budućnošću folk muzike”.

“Od kada tebe volim” je Bajagina intimna balada, objavljena na albumu “Prodavnica tajni” 1988. godine. Pod navalom serije Bajaginih hitova u tom periodu, pomalo je ostala u nezasluženoj senci, a svoj drugi život je dobila kada je, na svoj način, otpevala Divna Ljubojević.

INSTALIRAJTE NAŠU ANDROID APLIKACIJU I SVE NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA MUZIKE I URBANE KULTURE BIĆE NA SAMO JEDAN KLIK OD VAS

Previous post

Svečano otvoren 12. Merlinka festival u Domu omladine Beograda

Next post

Aleksandar Jerković snimio debi album "Time" i odlučio da ga - pokloni... svima koji pošalju jednu SMS poruku deci kojoj je potrebno lečenje

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *