Home»Kult»Legendarni “Frankenstrat” Edija Van Hejlena prodat na aukciji… Novi vlasnik iskeširao je 231.250 dolara

Legendarni “Frankenstrat” Edija Van Hejlena prodat na aukciji… Novi vlasnik iskeširao je 231.250 dolara

3
Shares
Pinterest Google+
Edi Van Hejlen, Frankenstrat/Photo: printscreen
Edi Van Hejlen, Frankenstrat/Photo: printscreen

Tri gitare koje su nekada pripadale pokojnom Ediju Van Hejlenu  prodate su na nedavno održanoj aukciji za, ukupno, 422.000 dolara, javlja magazin NME.

Tri instrumenta prodata su na aukciji kuće Julien’s Auctions kao deo prodaje “Icons & Idols Trilogy: Rock ‘n’ Roll Auction”. Aukcija je održana 1. i 2. decembra.

Mnogi imaju svoje gitare, ali samo je Edi imao – Frankenstrat

Uz spomenute gitare, na aukciji se našlo skoro 900 predmeta, muzičkih artefakta i memorabilija, uključujući one koje su nekada pripadale imenima kao što su Kurt Kobejn, Elvis Prisli, Majkl Džekson, Lejdi Gaga, Madona, Litl Ričard, Bob Marli i Džimi Hendriks.

Što se Van Hejlenovih gitara tiče, gitara Kramer “Frankenstrat”, na čijoj je izradi učestvovao gitarski tehničar Met Bruk u Edijevom kućnom studiju, prodata je po ceni od 231.250 dolara.

Edi Van Hejlen, druga strana medalje…. Mogao je da ima najbolji bend na svetu, ali… nekontrolisanu hedonizam ima svoju cenu

Charvelova gitara iz 2004. iz EVH Art Serije prodata je za 140.800, dok je gitara iz spota za ‘Hot for Teacher’ otišla za 50.000 dolara.

Među predmetima prodatim po visokim cenama našle su se dve razbijene gitare marke Fender u nekadašnjem vlasništvu Kurta Kobejna koje su prodate po ukupnoj ceni od 281.600 dolara kao i  prva gitara Boba Marlija, koja je postigla cenu od 153.600 dolara.

INSTALIRAJTE NAŠU ANDROID APLIKACIJU I SVE NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA MUZIKE I URBANE KULTURE BIĆE NA SAMO JEDAN KLIK OD VAS

HL/Izvor: nme.com

Previous post

Kako nastaju najveći hitovi? Veliku muzičku tajnu otkriva nova TV emisija "Song Exploder"

Next post

Apgrade 2020: Festival elektronske muzike ove godine u online formatu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *