Bend Zvijer objavio novi album – “Navia (Zadah Jalovog Svijeta)“

0
112
Oglasi
Zvijer/ Photo: Promo
Zvijer/ Photo: Promo

Zvijer, banjalučko-riječki black metal bend, objavio je drugi studijski album pod nazivom “Navia (Zadah Jalovog Svijeta)“ za izdavačku kuću Seance Records.

Album je svojevrsni nastavak njihovog prvog izdanja – “Vječnost Truleži“ gde je bend samo proširio svoju viziju koja se razvija pod sloganom “Balkanski Varvarski Crni Metal“.

Stvaralaštvo Zvjeri poprimilo je kompleksniju formu dajući novu širinu i dubinu vizijama koje članovi realizuju u pesmama.

Muzički, novi album je svakako dobio dimenziju furioznosti i nasilnosti koja se može svrstati pod “varvarski“ u samoproklamovanom žanru koji brnd svira.

Postavljena na osnovnim audio elementima black metal žanra, muzika na drugom albumu vuče korene iz  sirovog zvuka kakav je mogao da se čuje i na prvom albumu. To svakako nije bio ograničavajući faktor da bend proširi horizonte pri stvaranju muzike i doda nove elemente u svoj zvuk.

Navia, cover/ Photo: Promo
Navia, cover/ Photo: Promo

Novi pristup komponovanju muzike i kreiranju složenijih aranžmana stvorio je idealnu podlogu za teme koje Zvijer obrađuje u svojim pesmama.

U pogledu tekstova, bend je i dalje zadržao crtu koja pokazuje atavistički pristup istima. Iako se tekstovi na izdanju “Navia (Zadah Jalovog Svijeta)“ ne baziraju toliko na balkanskom kultu noći, svakako u sebi i dalje sadrže određenu dozu principa življenja i pogleda na stvari, koji je svojstven samo ljudima na ovim prostorima.

Novi album je prožet tekstovima koji posmatraju smrt kao krunu života svih živih bića, te izolaciju i otuđivanje od ljudi u cilju stvaranja nove energije i nove pokretačke snage koje tera pojedinca da se i dalje bori protiv svih, bez da se oslanja na druge grupe i individue.

Mizantropski i u nekim delovima skoro pa nihilistički stavovi benda išarani su književnim opusima pisaca poput Alekse Šantića, Ivana Gorana Kovačića i Meše Selimovića čiji su delovi samo obogatili i upotpunili već skoro kristalno čistu viziju Zvijeri.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime