Home»Muzika»Brajan Mej uzeo stvar u svoje ruke: Gitarista Queena pravi “pandemijski sistem protoka vazduha” kako bi spasao koncerte u 2021.

Brajan Mej uzeo stvar u svoje ruke: Gitarista Queena pravi “pandemijski sistem protoka vazduha” kako bi spasao koncerte u 2021.

3
Shares
Pinterest Google+
Brajan Mej/Photo: YouTube printscreen
Brajan Mej/Photo: YouTube printscreen

Queen i Adam labert trebalo bi da krenu na turneju 2021. godine, a Brajan Mej dizajnira “pandemijski sistem protoka vazduha” za rock koncerte.

Posle turneje po Aziji i Okeaniji početkom godine, Queen i Adam Lambert bili su spremni za britansku i evropsku deonicu “Rhapsody” turneje pre nego što je započela pandemija. Sada su ti koncerti, uključujući desetodnevne nastupe u londonskom The O2, zakazani za leto 2021. Međutim, čak ni ti datumi nisu sigurni, pa je Brajn Mej stvar uzeo u svoje ruke.

Gitarista i doktor astrofizike ima zadatak da spase rock and roll dizajniranjem posebnog sistema protoka vazduha na koncertima tokom pandemije.

Brajan Mej priznao da je doslovno “pobegao s lopate”… Prvo me je izdalo srce, potom su mi lekovi uništili želudac, ali opraviću se! Osećam da mi se vratila životna iskra

Tako se početkom ove sedmice Mej našao u poznatom koncertnom prostoru Hammersmith s posebnim timom stručnjaka.

73-godišnjak je na svojoj Instagram stranici napisao: “Pitali ste … zašto sam posetio legendarno pozorište Apollo (nekada Hammersmith Odeon – da! Toliko uspomena!) ?? Pa, da spasimo Rock and Roll naravno!

“Jednog jutra sam se probudio s idejom – načinom da pokušam da dizajniram sistem protoka vazduha kako bi pozorišta i dvorane bili dovoljno sigurni u situaciji pandemije kako bi koncerti kakve smo znali mogli da se ponove”.

 

 

Mej je nastavio: “Tako smo se mi, mali tim koji sem mene, čine jedan profesor s Kembridža i dva vrhunska stručnjaka za protok vazuha iz londonske O2 Arene, sastali, naravno socijalno distancirani, u Apollu, kako bismo proučili njegov ventilacijski sistemi testirali neke teorije.

Tek smo počeli i treba rešiti velike probleme, ali ako uspemo i delimično, to bi mogao da bude pomak prema spašavanju koncerata koji nam svima toliko nedostaju.

I naravno, imamo u vidu one koncerte QUEEN i Adama u O2 – rezervisane i rasprodate za sledeći jul. Dakle, ulog je veliki. Pa, možemo da sanjamo… Bri”.

INSTALIRAJTE NAŠU ANDROID APLIKACIJU I SVE NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA MUZIKE I URBANE KULTURE BIĆE NA SAMO JEDAN KLIK OD VAS

HL/Izvor: express.co.uk

Previous post

"We are coming in peace and bring message of ultimate end"... UROK predstavlja novi segment "Hronologije mrtvih svetova"

Next post

Nove satnice Festivala autorskog filma... Program za drugu nedelju festivala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *