Home»TV»Ovo niko nije očekivao… Otkriveno pravo ime Baby Yode u seriji “The Mandalorian”

Ovo niko nije očekivao… Otkriveno pravo ime Baby Yode u seriji “The Mandalorian”

4
Shares
Pinterest Google+
Baby Yoda/Promo
Baby Yoda/Promo

Peta epizoda druge sezone “The Mandalorian” bacila je bombu na obožavace “Star Wars” franšize – pravo ime Baby Yode je – Grogu.

Kako je showrunner Džon Favreu i njegov kreativni tim došao do ovog imena, ostaje nepoznato, ali to nije odlučeno tokom razvoja druge sezone.

Scenarista i reditelj Dejv Filoni rekao je za Vanity Fair da ime Grogu “postoji već neko vreme”. Filoni je za ovo ime znao u prvim danima prve sezone, što znači da se ime znalo tokom oba nastavka.

– Džon mi je rano u prvoj sezoni rekao šta će to biti, zbog čega sam počeo da razmišljam o tome kako bi ljudi mogli da saznaju ime – rekao je Filoni. – To mi je dalo ideju da će se Ašoka, koja je vrlo saosjećajna, moći povezati sa detetom i da će bez reči verovatno moći da komunicira kroz sećanja i iskustva. Kroz tu konekciju ona otkriva ime, koje saopštava Mandu i publici.

KAD JE MANDALORIAN SREO BABA MILUNKU… POGLEDAJTE SJAJNI KRATKI FILM “A GALAXY FAR AWAY”

Otkrivanje pravog imena Baby Yode obeleženo je i “uskršnjim jajetom” koje su fanovi možda propustili. Kada se objavi ime Grogu, epizoda se oslanja na novu notu, koju je komponovao Ludvig Goranson  kao deo “Yodine teme” autora Džona Vilijamsa.

The Mandalorian 2 promo
The Mandalorian 2 promo

Zašto je trebalo toliko vremena za otkrivanje Grogua? Filoni je rekao da je čekanje da Ašoka Tano (Rosario Doson) objavi ime bilo najrazumnije iz perspektive naracije. Sve do pete epizode 2. sezone, Baby Yoda je u svemiru bio poznat kao Dete.

– Smatrao sam da će, ako neko zna ili razume istoriju Deteta, to biti Ašoka-  rekao je Filoni. – I ona ima tako dugu istoriju. Kad poveže priču, gledaocu takođe pomaže da razume trenutke iz sopstvene prošlosti. To je slično kao kad Obi Van mladom Luku priča o istoriji svog oca. Kroz priču o Anakinu dobijate pogled i na Obi-Vana i njegovu prošlost. Mnogo prizora logorske vatre, kako ga ja nazivam, oblikovano je oko te scene između Obi-Vana i Luka u “Novoj nadi”.

E OVO SU PRAVI “STAR WARS”… BEBA JODA VS BEBA DŽABA

“The Mandalorian” druga sezona se nastavlja sa novim epizodama svakog petka na Disney+.

Dakle, kako vam se dopada ime Baby Yode?

INSTALIRAJTE NAŠU ANDROID APLIKACIJU I SVE NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA MUZIKE I URBANE KULTURE BIĆE NA SAMO JEDAN KLIK OD VAS

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Trezna već dve nedelje... Majli Sajrus priznala da je tokom pandemije "malo posrnula"

Next post

Grupa Mece objavila treći studijski album "I tata bi sine" i najavila ga - pravim letnjim spotom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *