Home»Kult»Kako je Bouvi ukrao foru od Lenona… i kako mu je ovaj to šmekerski vratio

Kako je Bouvi ukrao foru od Lenona… i kako mu je ovaj to šmekerski vratio

4
Shares
Pinterest Google+
Džon Lenon. Dejvid Bouvi/Photo: facebook
Džon Lenon. Dejvid Bouvi/Photo: facebook

Da su Dejvid Bouvi i Džon Lenon bili dobri prijatelji, davno je bilo poznato svima. Nije samo profesionalna saradanja – kada su napisali pesmu “Fame”, svojevrsni srednji prst menadžmentu – bilo ono što ih je spajalo, njih dvojica družila su se i van scene.

Upoznali su se kako samo doliči zvezdama – na glamuroznoj zabavi holivudske ikone Elizabet Tejlor. U tom trenutku 1974. godine obojica su preživljavali lične drame. “Lenonov izgubljeni vikend”, 18 meseci koje je proveo razdvojen od Joko Ono, a ujedinjen sa alkoholom, drogom i kršenjem javnog reda, poklopio se s izlivom hedonizma i krizom koju je Bouvi zakuvavao sebi u tom trenutku. Odmah su se “skapirali”, prenosi Farout magazin.

– Najzavodljivije kod Džona Lenona bio je njegov smisao za humor. Upoznali smo se kod Elizabet Tejlor koja me je u to vreme ubeđivala da sa njom snimim film. Razumeo sam da treba da odem u Rusiju i nosim nešto crveno, zlatno i providno… Nije mi se to preterano svidelo. Ne mogu da se setim kako se film zvao…

Kad su Dejvid Bouvi i Džimi Pejdž imali bend… Ovo je jedina pesma koju zajedno snimili, davne 1965, pre nego što su postali slavni

– Upoznali smo se u Los Anđelesu, na jednoj od zabava koje je ona priredila i obojicu nas pozvala. Mislim da smo bili pristojni jedan sa drugim, kao stariji kolega sa mlađim. Iako nas deli samo nekoliko godina, znate li koliko je to u rokenrol generaciji? Džon je govorio liverpulskim akcentom: “O, evo ga još jedan novajlija”, a ja sam u sebi mislio kako ne znam šta da kažem, to je Džon Lenon, samo ne smem da spomenem Beatlese. I rekao sam: “Uradio sam sve što si i ti – osim Beatlesa – prisetio se Dejvid Bouvi u jednom razgovoru na koledžu Berkli.

Iako je sa Lenonom otada proveo mnogo vremena, iz čitavog njihovog druženja voleo je da izdvoji jednu šalu.

– Krajem 1970-ih, grupa nas otišla je na odmor u Hong Kong i Džon je bio tu. U tom trenu ponašao se kao uzorni muž, želeo je da svom sinu Šonu pokaže svet.

Da li znate zašto Džon Lenon nikada nije proglašen za viteza?

– Tokom jedne od naših šetnji neko dete mu je pritrčalo na ulici i pitalao ga da li je on Džon Lenon. “Ne, ali voleo bih da imam njegove pare”, rekao mu je on. I ja sam pomislio da je to briljantna stvar koju možeš da kažeš kako bi se odbranio od fanova. “O, naravno da nisi”, reklo je dete i odjurilo dalje – kazao je on.

Otada je Bouvi počeo da koristi ovaj odgovor svaki put kada mu je bilo potrebno malo privatnosti. Sve dok mu nekoliko meseci kasnije u Njujorku neko na uvo nije šapnuo “Jesi li ti Dejvid Bouvi”.

– Ne, ali voleo bih da imam njegove pare – rekao je Bouvi.

– Ti lažljivo kopile. Voleo bi da imaš moje pare – odgovorio mu je fan. Bouvi se okrenuo. Bio je to, naravno, nasmejani Lenon.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Džoni Dep ipak ima nekog ko ga voli... Bez obzira na sve "mlatitelj žena" ostaje u kampanji čuvenog brenda

Next post

Trezna već dve nedelje... Majli Sajrus priznala da je tokom pandemije "malo posrnula"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *