Home»Film»Džoni Dep ipak ima nekog ko ga voli… Bez obzira na sve “mlatitelj žena” ostaje u kampanji čuvenog brenda

Džoni Dep ipak ima nekog ko ga voli… Bez obzira na sve “mlatitelj žena” ostaje u kampanji čuvenog brenda

3
Shares
Pinterest Google+
Džoni Dep/Photo: youTube printscreen
Džoni Dep/Photo: youTube printscreen

Pošto je izgubio sudsku parnicu u kojoj je tužio britanski tabloid The Sun koji ga je označio kao “mlatitelja žena“, Džoni Dep izgubio je i ulogu u trećem delu filma “Fantastične zveri” gde će ga zameniti Mads Mikelsen.  Međutim, modna kuća Dior nije ga se odrekla.

Dep je već pet godina zaštitno lice Diorovog mirisa Sauvage i pretpostavlja se da je za učestvovanje u njihovoj reklami dobio između tri i pet miliona dolara. Na nemalo iznenađenje, Dior je odlučio da tu reklamu emituje prošle nedelje za vreme prikazivanja ekstremno popularne britanske kulinarske emisije “The Great British Bake Off“. Reakcije nisu izostale.

Advertising Standards Authority je telo koje brine o ispravnosti reklama u britanskim medijima, a njihov portparol objavio je da su posle emitovanja ove reklame primili 11 pritužbi u kojima se navodi kako Dep ne bi smeo da se pojavljuje u reklami s obzirom na nedavni sudski proces.

Džoni Dep ostade “muškarac koji tuče žene”… Poznati glumac izgubio parnicu protiv londonskog Suna

Britanski PR ekspert Mark Bokovski koji je radio sa Majklom Džeksonom i American Expressom izjavio je kako bi Dior trebalo da prekine veze s Depom čime bi pokazali da razumeu osetljivost trenutka. S druge strane, na društvenim mrežama pojavio se haštag #Justiceforjohnnydepp pri čemu se daje podrška Depu i smatra se da Dior treba da nastavi saradnju s njim.

Otkako je objavljena sudska presuda kojom se odbacuje tužba Depa protiv tabloida The Sun, povećao se broj Internet pretraga u kojima se traži miris Sauvage i to za 23 posto. Ujedno, on je postao najprodavaniji muški miris u nekim od britanskih parfimerija.

Sličan slučaj dogodio se 2005. godine kada je bivša devojka Džonija Depa, model Kejt Mos, uhvaćena u kokainskom skandalu koji je objavio tabloid News of the World. Burberry i Chanel odmah su prekinuli saradnju s Mos ali to nije uništilo njenu karijeru. Upravo suprotno, za saradnju s njom zainteresovali su se brendovi koje nije bilo briga za taj skandal.

INSTALIRAJTE NAŠU ANDROID APLIKACIJU I SVE NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA MUZIKE I URBANE KULTURE BIĆE NA SAMO JEDAN KLIK OD VAS

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Odložen koncert Queen Real Tribute benda u Kombank dvorani

Next post

Kako je Bouvi ukrao foru od Lenona... i kako mu je ovaj to šmekerski vratio

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *