Roni Romero (Rainbow) o novoj supergrupi: Intelligent Music Project je tu da vas podseti da su prepreke – samo u vašim glavama

0
59
IPM/Photo: Stan Srebar, promo
IMP/Photo: Stan Srebar, promo

Inteligentni muzički projekat (Intelligent Music Project) je jedan od najzanimljivijih svetskih projekata rok muzike poslednjih deset godina. Članovi IMP-a su legende Sajmon Filips (Toto), Džon Pejn (Asia), Karl Sentans (Nazareth), Džon Loton (Uriah Heep), Bobi Rondineli (Black Sabath) i Ričard Grisman (River Hounds) i Roni Romero (Rainbow) kao vokal. Supergrupa planira turneju tokom 2021. godine, a počinju – u Srbiji.

Za sajt musicstar.rs govorio je Romero koji je posebnu pažnju privukao kao pevač grupe Rainbow koji je zajedno sa Ričijem Blekmurom rasprodavao velike hale i arene po čitavoj Evropi.

Koji je bio najveći koncert na kojem ste nastupili i pred koliko ljudi?
– Bilo je to na švedskom Rock festivalu sa gupom Rainbow. Svirali smo za najveću publiku na festivalu ikad, bilo je 40 hiljada ljudi.

Po čemu se Intelligent Music Project razlikuje od ostalih bendova sa kojima ste nastupali?
– Pa, očigledno je to drugačija vrsta muzike od muzičkih stilova koje koristim za izvođenje poput heavy metala ili hard rocka. Postoji složenija muzika sa različitim elementima koja nosi poruku koja je neuobičajena u rok industriji. Neki instrumenti dobijaju veliki značaj prilikom izvođenja, što zavisi od pesme ili čak određenog odlomka u određenoj pesmi, što čini muziku IMP-a zanimljivijom i uzbudljivijom za izvođenje.

Ekskluzivno… Svetski velikani rok muzike, zajedno u supergrupi Intelligent Music Project, planiraju koncert u Srbiji

Ko su vaše omiljene rok zvezde?
– Fredi Merkjuri, Dejvid Koverdejl, Riči Blekmur i mnogi, mnogi drugi.

Koji su pevači najviše uticali na vaš stil pevanja?
– Ne znam, nikad se nisam osećao kao da je neko na mene uticao. Mislim da je moj način pevanja kombinacija mnogih pevača koje sam slušao od malih nogu, od Kanzasa do Queen, od Deep Purple do Led Zeppelin, prolazeći kroz Stivi Rej Von i Frenk Marino faze… ne znam, previše ih ima.

Za razliku od drugih rok bendova, Intelligent Music Project širi drugačiju poruku. Možete li nam reći nešto više o vrednostima Inteligentnog muzičkog projekta?
– Širimo poruke pozitivnosti i nade kako bi shvatili smisao života. Sve prepreke se nalaze u našim glavama i od nas samih zavisi da li ćemo postići bilo kakav cilj, pobediti poteškoće u našim životima. Sve zavisi od naše vere i samopouzdanja. Dakle, postoji dobro u svemu i u svima, samo je to ponekad teško videti.

Kada vas tačno možemo očekivati u Srbiji?
– Plan je da u maju 2021. godine nastupimo u Beogradu.

Instalirajte našu android aplikaciju i sve najnovije informacije iz sveta muzike i urbane kulture biće na samo jedan klik od vas

HL/Izvor: musicstar.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime