Kraljevska porodica poručila Netfixu: Potvrdite da je serija “Kruna” fikcija

0
160
Oglasi
The Crowm, promo
The Crowm, promo

Netfliksova serija “Kruna”, hronologija istorije britanske kraljevske porodice, popularna je koliko i kontroverzna. Ali sad, s uvođenjem lika pokojne princeze Dajane u novu četvrtu sezonu, britanski sekretar kulture, Oliver Dauden, traži da se “ponovo potvrdi da je serija više fiktivna, nego što je istorijski tačna”, piše Decider.

Serija je često kritikovana zbog nepažnje oko istorijskih detalja. Ovo se dešava iz razloga što su pisci trudili da dramatizuju radnju, a da ujedno ostanu dosledni ranijim istinitim dešavanjima. Sad kad se Ema Korin pridružila ekipi kako bi predstavila princezu Dajanu, “skandalozni aspekt” serije će, izgleda, tek biti tema priča i nagađanja.

Cenzura u Bakingemskoj palati… Imaju sopstvenu bioskopsku salu, ali zaposlenima zabranjeno da gledaju seriju “Kruna”

Posebno je prikaz afere princa Čarlsa i Kamile Parker Bouls doneo veliku količinu brige za prinčev javni imidž. Iz tog razloga, sekretar kulture Oliven Dauden je nedavno izjavio za Daily Mail:

The Crowm, promo
The Crowm, promo

– Ovo je prelepo produciran fiktivni rad. Netflix bi od početka trebalo da bude vrlo jasan da je serija upravo to. Bez toga, plašim se da će generacije gledalaca, koje nisu živele u tim vremenima, pogrešno protumačiti da je fikcija – istina.

Potez bez presedana… Serija o princezi Dajani počinje jednom – porukom upozorenja

On je dodao da bi Netflix trebalo da doda upozorenje kako bi se izbegla šteta po zaostavštinu princa Čarlsa. Čak je i izvor blizak princu izričito optužio striming platformu da “propagira otvorenu republikansku agendu”:

– Sasvim je jasno da (scenarista Piter) Morgan koristi zabavu kako bi propagirao veoma otvorenu republikansku agendu, a ljudi to, jednostavno, ne primećuju. Toliko su uvučeni u seriju nakon samo nekoliko prvih epizoda, da ne vide koliko su izmanipulisani. Ovo je visoko sofisticirana propaganda.

Čak i Čarls Spenser, brat princeze Dajane, nije suviše zadovoljan Netfliksovim prikazom. Odbio je da se delovi četvrte sezone snime u porodičnoj kući Spensera u Nortamptonširu. Nedavno je izjavio i da “Amerikanci uglavnom misle da je “Kruna” zasnovana na činjenicama”, i da više neće pružati podršku seriji sad kad je Dajana glavni akter.

Instalirajte našu android aplikaciju i sve najnovije informacije iz sveta muzike i urbane kulture biće na samo jedan klik od vas

HL/Izvor: telegraf.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime