Home»Muzika»Shazam ima novog šampiona… Oboren Ginisov rekord, ovo je pesma sa najviše pretraživanja u istoriji

Shazam ima novog šampiona… Oboren Ginisov rekord, ovo je pesma sa najviše pretraživanja u istoriji

4
Shares
Pinterest Google+
Shazam/Photo:  shutterstock
Shazam/Photo: shutterstock

Pesma “Dance Monkey” Tones and I postala je pesma koju su korisnici najviše pretraživali na aplikaciji Shazam, objavila je stranica Guinness World Records.

Shazam za covere albuma? E sad postoji i to…

Upečatljiva pesma drugi je singl s debitanstkog EP-a “The Kids Are Coming” Tones and I, pod pravim imenom Toni Votson. Pomenuta pesma pretraživana je čak 36,6 miliona puta u aplikaciji za identifikaciju muzike Shazam.

Pesma je objavljena u maju 2019. godine, a na prvom mestu zamenila je “Wake Me Up” švedskog DJ-a Aviciija.

Instalirajte našu android aplikaciju i sve najnovije informacije iz sveta muzike i urbane kulture biće na samo jedan klik od vas

Pesma je zauzela prvo mesto na listama u više od 30 zemalja, a debitovala je na Billboard Hot 100 na 96. mestu. Kad se konačno popela u prvih pet, postala je prva pesma Hot 100 koju je samostalno napisala žena koja je ušla na listu za više od osam godina, objavio je Billboard.

Spot za pesmu “Dance monkey” na YouTube ima više od milijardu pregleda, a njen debitantski album očekuje se krajem godine.

Previous post

Kad raznolikost spaja, a umetnost nadahnjuje pomirenje... Mladi regionalni muzičari obradili pesmu "Ironman" Black Sabbatha

Next post

Dosta im je lockdowna... Van Morison i Klepton zajedno snimili protestnu pesmu "Stand ad Deliver"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *