Home»Film»Projekcijom film “Zlo ne postoji” svečano otvoren 26. FAF

Projekcijom film “Zlo ne postoji” svečano otvoren 26. FAF

4
Shares
Pinterest Google+
Festival autorskog filma 2020/ Photo: Promo (FAF)
Festival autorskog filma 2020/ Photo: Promo (FAF)

Projekcijom filma “Zlo ne potoji” svečano je otvoren 26. Festival autorskog filma.

Na tvaranju publici su se obratili Srdan Golubović  (predsednik Saveta Festivala) i Stefan Ivančić (član Saveta i selektor programa “Hrabri Balkan“), koji je zvanično proglasio ovo izdanje festivala otvorenim.

– Ovogodišnji festival se dešava u drugačijim okolnostima, u vremenu neizvesnosti – Golubović je citirao reči Srđana Vučinića, umetničkog direktora Festivala i dodao:
– Umetnost je zavera protiv sveta u kome živimo i ona je, možda, u ovom trenutku jedino pribežište koje nam ostaje. Umetnost je ulazak u svet lepote, snova, strasti i nade. Zato će Festival ove godine da se održi.

Posle  svečanog otvaranja, publika je imala priliku i da pogleda video poruku Muhameda Rasulofa, koji je pozdravio publiku i zahvalio se direkciji Festivala na trudu da se ovogodišnje izdanje održi. Poruku možete da pogledate na OVOM LINKU.

Festival se ove godine održava, umesto tradicionalnih nedelju dana čak tri nedelje, od 27. novembra do 16. decembra.

Program Festivala za prvu nedelju nalazi se na zvaničnom sajtu faf.rs , kao i na društvenim mrežama Festivala, dok će se sledeće nedelje objaviti nove satnice za projekcije nakon 4. decembra, a druge nedelje Festivala satnice za poslednju.

Bioskopske dvorane u kojima se Festival održava do 4. decembra ove godine su: Kombank dvorana, Dom omladine Beograda, Dvorana Kulturnog centra Beograda, stara i nova zgrada Muzeja Jugoslovenske kinoteke, bioskop Fontana, bioskop Dragan Gaga Nikolić – UK Stari Grad, Art bioskop – Kolarčeva zadužbina i CK Vlada Divljan.

Zbog trenutne epidemiološke situacije publika će imati mogućnost da pogleda i neka filmska ostvarenja na onlajn platformi mojoff.net.

Publika će i ove godine imati priliku da vidi najbolja ostvarenja umetničkog filma iz celog sveta, favorite i pobednike prestižnih svetskih festivala.

Previous post

Majli Sajrus konačno objavila taj "najbolji album ikada"... hajde da ga preslušamo

Next post

Natalija Milosavljević, član žirija MMF: Uživam u poletnom usijanju kakvo mogu da imaju samo mladi bendovi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *