“Pogled sa šanka” na 50 godina čistog rokenrola Yu grupe… Bili smo na izložbi fotografija Wooda RS

0
110
Pogled sa šanka/ Photo: AleX
Oglasi

Izložbom pod nazivom “Pogled sa šanka” fotografa Wood RS, koja je otvorena 17.  novembra u galeriji  RTS kluba, počelo je obeležavanje pet decenija najdugovečnijeg domaćeg rok sastava – Yu grupe.

Izložene fotografije obuhvataju period između dva jubileja benda – od 2015. do 2020. godine.

Wood RS (Pogled sa šanka)/ Photo: AleX
Wood RS (Pogled sa šanka)/ Photo: AleX

– Velika je čast imati priliku i biti deo legendarne grupe koja slavi 50 godina aktivnog života u Yu rokenrolu. Wood je svojim fotografijama pokazao da je dostojan poverenja koje mu je dato da nam prenese svaki osećaj koji je doživeo snimajući ih poslednjih pet godina.  Bliskost između fotografa i benda koja se oseća na svakom snimku je toliko jaka da nas vodi od igre pogledima do emotivnih trenutaka koji su doživljeni na koncertima. Iz iskustva znam da prve tri numere koje mi fotografi dobijamo da radimo nisu dovoljne za dobijanje prave fotografije. I u muzici i u fotografiji su emocije najvažniji momenat. Sreća svakog zaljubljenika u rock fotografiju je da nastup snima od početka do kraja jer se tek nakon nekoliko hitova atmosfera zahuktava, publika postaje aktivnija, a članovi benda opušteniji. Samiim tim kontakt muzičara i fanova biva jači i scena postaje filmična što je na ovim radovima veomavidljivo. Majstor zvuka je dokazao i da je majstor fotografije – dao je svoj komentar o izložbi fotograf Zoran Jovanović Mačak

Izložba “Pogled sa šanka” će biti otvorena do 10. decembra, a posetioci mogu da je pogledaju radnim danima od 11:00 – 19:00 časova i subotom od 11:00 -15:00 časova u galeriji RTS kluba (Svetogorska 1).

[infobox title=’Wood RS’]

Yu grupa/ Photo:AleX
Yu grupa(Wood RS, Petar Jelić)/ Photo:AleX

Wood RS je rođen 1967. godine u Ljubljani. Živi i radi u Beogradu. Fotografijom se bavi od 2014. godine. Fotografisao je grupe i izvođače džez, bluz i rok scene. Od 1988. radi kao tonski snimatelj na RTS.

Njegove fotografije su korišćene za: plakat Yu grupe za turneju “45 godina čistog rokenrola”, omot live albuma (vinil, povodom 35. godina Električnog orgazma) “Puštaj muziku”, CD Ice Cream Man “Souls walk”, CD/DVD grupe Kerber “Unplugged live Sava Centar”, CD grupe NBG “100%” i “Nama osttaje samo punk”, CD grupe Zona B “Song Maker”, CD grupe Evolucija “Hunt”, CD/Vinil Johnny Ranković “Važno je samo šta ostaje”.

Njegove fotografije ilustrovale su oba izdanja knjige “Rokenrol u kandžama interneta” (I i II deo). Do sada je imao tri samostalne izložbe: Beograd i Novi Sad 2017, Čačak 2019. i jednu grupnu – “50 koncertne rock fotografije u Srbiji”, Beograd 20127. Od 2015. je zbanični fotograf Džonija Rankovića, Yu grupe i Električnog orgazma.[/infobox]

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime