“Lola” za sva vremena… The Kinks objavili stripovski video spot za jedan od najvećih hitova svih vremena

0
284
Oglasi
Lola/Photo: YouTube printscreen
Lola/Photo: YouTube printscreen

Grupa The Kinks proslaviće 18. decembra jubilarnih 50 godina od izlaska kultnog albuma pod nazivom “Lola Versus Powerman and the Moneygoround, Part One”. Povodom te godišnjice, grupa je objavila video spot za singl “Lola”, jednu od najpoznatijih pesama svih vremena.

POKLON FANOVIMA ZA 50. ROĐENDAN KINKSA… NIKAD OBJAVLJENA PESMA “TIME SONG”

Video prikazuje stihove pesme kroz grafičku novelu, a nacrtana je od strane Krisa Garata i Mika Kida, tvoraca britanskog stripa Biff. Sama pesma i dalje ne daje odgovor na pitanje da li je “Lola” muškarac ili žena.

The Kinks/Photo; facebook@TheKinksOfficial
The Kinks/Photo; facebook@TheKinksOfficial

Povodom 50. godipnjice od izlaska albuma, grupa će navedenog datuma obaviti poseban box set koji sadrži B-strane, alternativne verzije pesama i pesme koje se nisu našle na albumu, zatim dva sibngla, kao i razgovor između Reja i Dejva Dejvisa, osnivača grupe The Kinks. Uz sve to dolazi i knjiga na 60 stranica s fotografijama i pričama o stvaranju ovog kultnog albuma.

– Ovaj album predstavlja slavlje umetničke slobode i pravo na slobodu polnog opredeljenja-  rekao je Rej Dejvis za medije. – Tajna je u tome da budeš dobra i iskrena osoba i pravi prijatelj.

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime