Home»Muzika»Homeland»Metalni udar u doba Korone… Alitor objavio album “II”

Metalni udar u doba Korone… Alitor objavio album “II”

5
Shares
Pinterest Google+
Alitor/ Photo: Milan Šurbatović
Alitor/ Photo: Milan Šurbatović

Posle nekoliko promo singlova predstavljenih u proteklih godinu dana, inđijski metal bend Alitor je  objavio novi album pod nazivom “II” sa osam novih pesama.

Drugo studijsko izdanje, naslednik albuma “Eternal Depression“ (2014), objavljeno je, kako je ekipa i najavila, 27. novembra – na ploči (Doc Gator Records), disku (Ragnarok Records) i svim digitalnim platformama (Take It Or Leave It Records).

Dan ranije premijerno je pušten i najnoviji promo video singl za pesmu “The Tempest Within“.

Alitor/ Photo: Milan Šurbatović
Alitor/ Photo: Milan Šurbatović

Album “II” sniman je tokom 2019. godine u beogradskom studiju Citadela Sound Production u produkciji Luke Matkovićema (Quasarborn, Bombarder) koji je ujedno bio i gostujući vokal u jednoj pesmi.

Omot albuma realizovan je u saradnji sa Jovanom Uzelac, talentovanom domaćom umetnicom, koja stoji zajedno sa Lukom stoji iza do sada objavljenih spotova za Consecration i The Tempest Within.

Alitor/ Photo: Milan Šurbatović
Alitor/ Photo: Milan Šurbatović

Više o albumu rekao nam je Jovan Šijan:
– Došao je i taj dan, dvojka je tu. Ogromno olakšanje moram reći, uzimajući u obzir kroz šta je bend sve prošao snimajući ga. No, po strani to, smatram da je ovaj album definitivno korak napred za nas, pogotovo u smislu muziciranja. Mislim da smo svi napredovali kao muzičari i da to može i da se čuje. Lično sam jako zadovoljan solažama na ovom albumu, stavili smo veći akcenat na njih nego što smo to do sad radili. Na to je, naravno, imao velik uticaj naš bivši gitarista, Igor Marinić, koji je neverovatno
kreativan na polju melodija-soliranja i definitvno je dao neki novi oblik pesmama (“Consecration”, “Fall.ing”, “Euphoria”, “Some Sort of Truce”) koje datiraju iz perioda 2015-2017. Dvojka ima specifičnu atmosferu i mislim da ne može da se doživi na pravi način ukoliko se ne sluša u celini. Prema tome, uživajte u našem novom albumu i svako dobro.

Paralelno sa objavljivanjem novog albuma, bend će putem kanala Take it or leave it Recordsa digitalno da reizda i sva dosadašnja izdanja: “Embittered“ (EP, 2012, samoizdanje), “Eternal Depression“ (LP, 2014, Witches Brew) i singl “Patterns of Redemption“ (2017, samoizdanje).

Previous post

Džoni Ranković, Aleksa Danić i mlade rok snage poklonile muzički omaž "Gospodinu Crnom leptiru"

Next post

Vlada Graić, član žirija MMF: Možeš da ostvariš svoje snove samo ako krvnički zapneš

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *