Brendan Peri (Dead Can Dance) objavio solo album “Songs of Disenchantment: Music from the Greek Underground”

0
241
Oglasi
Dead Can Dance/ Photo: Nikola Đorđević
Dead Can Dance/ Photo: Nikola Đorđević

Brendan Peri član dua Dead Can Dance, objavio je novo samostalno izdanje pod nazivom “Songs of Disenchantment: Music from the Greek Underground”.

Limitirano izdanje na Green Galaxy vinilu i CD-u dostupno je u pretprodaji eksluzivno na Perijevoj Bandcamp stranici.

 Album je posvećen svim migrantima sveta, kako Peri navodi “u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti”.

Photo: Promo
Photo: Promo

 – Prvi put sam čuo ono što sam tek mnogo godina kasnije konačno upoznao kao rebetiko muziku, u grčkim kafićima i tavernama u predgrađu Melburna krajem sedamdesetih godina. Ta mesta bila su pretežno lokalna društvena središta grčkih migranata koji su dolazili uzastopnim talasima u Australiju od kraja 19. veka i tokom dana su često bila naseljena grupama staraca koji su igrali tavlu i pijuckali uzo dok su slušali lajku i rebetiko muziku – izjavio je Peri.

Brendan ističe da je njegova lična muzička odiseja započeta na starom grčkom brodu “Ellinis”, gde je prvi put naučio da svira gitaru.

 – Tokom godina moja ljubav prema “svemu što je Grčko” tekla je konstantno, posebno u pogledu muzike rebetiko. Tokom godina prikupio sam značajnu kolekciju snimljene muzike, tradicionalnih instrumenata i suvenira koji će mi na kraju dati inspiraciju i potrebno znanje za snimanje nekih od ovih divnih pesama. Činjenica da praktično nije zabeležena verzija rebetiko pesama pevanih na engleskom jeziku takođe me je iznenadila i na kraju mi je bio glavni motiv da podelim ove pesme sa publikom koja govori engleski jezik, kao i  da probudi radoznalost najvećih tradicionalista, dodaje Peri povodom novog izlaska novog albuma- kazao je Peri.

Dead Can Dance je svetsku turneju zbog trenutne situacije odložio za proleće 2022. godine, a više informacija o tome će uskoro podeliti sa svojom publikom.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime