Home»Mobil Music Fest»Ljiljana Zdravković, član žirija MMF: U uslovima u kojima stoji (ceo) muzički Svet, ovaj festival je “ludost” koja je za poštovanje

Ljiljana Zdravković, član žirija MMF: U uslovima u kojima stoji (ceo) muzički Svet, ovaj festival je “ludost” koja je za poštovanje

4
Shares
Pinterest Google+
Ljiljana Zdravković/ Photo: AleX
Ljiljana Zdravković/ Photo: AleX

Predstavljamo vam još jednog člana žirija Mobil Music Festa… 

Ljiljana Zdravković je svoju “muzika je moj život” priču započela sa 16 godina kada je prvi put progovorila na jednom beogradskom radiju. Posle 22 godine ispred mikrofona i više od deset godina rada u pisanom novinarstvu (za muzičke portale), svoje iskustvo na muzičkoj sceni upotpunjava i koristi i kroz muzički PR.

Posle stotina tekstova, sati u radijskom etru, intervjua i poznanstava sa domaćim i stranim zvezdama, koncerata, festivala… i dalje je njena najveća muzička ljubav The Bite, bend u kojem peva poslednjih nekoliko godina.

Ljiljana Zdravković/ Photo: AleX
Ljiljana Zdravković/ Photo: AleX

Zašto Mobil Music Fest?

– Videla sam i proučavala taj naš srpski i regionalni muzički svet sa svih strana, godinama unazad. I kao publika i kao radio voditelj, novinar, pa PR menadžer, ali i kao izvođač, a tu i tamo i kao član žirija…

Ne hvalim se, nego hoću slikovito da objasnim da sam tu našu scenu imala prilike da vidim iz više uglova. Scenu, medije, ali i festivale. Naročito one koji zaista daju lepu šansu nekim novim (ne nužno mladim) snagama da pokažu šta znaju.

I nije ih previše, da se razumemo, što je samo jedna od činjenica zbog kojih treba biti zahvalan ekipi Headlinera što se upustila u ovako nešto.

Neko bi im rekao da su načisto ludi što se kidaju da sve ovo organizuju i skockaju do detalja (kao da ih je 200 u ekipi) ali ja lično mislim da je u vremenima u kojima se rokenrol gura na nivo statističke greške i u kojima je krajnje (finansijski) neisplativo baviti se bilo čim što sa rokenrolom ima veze, to za poštovanje.

Pored toga, tu su način na koji ovaj festival funkcioniše, nagrade koje su zaista vredne ali i podrška koju dobije svako od učesnika (ne samo oni koji budu proglašeni najboljima). Tu je i borba koju ovaj (mladi) festival vodi da bi u uslovima u kojima stoji (ceo) muzički Svet, napravio neke velike i važne korake. Tu je i dobra energija koju šire od prve objave do proglašenja. Tu je sve što vam je potrebno da shvatite da ako podržavate domaću scenu, treba da podržite i Mobil Music Fest.

Zato Mobil Music Fest. Zato što #RokenrolSvuda.

Previous post

Svaki put sve bolji i žešći... Santos Brothers objavili novi singl "Ostajem (ne idem)"

Next post

Оtvoreni poziv za umetnike... Prijave za HEMI muzičke nagrade do 23. decembra

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *