Home»Film»FAF od 27. novembra u bioskopskim dvoranama… Organizatori najavili produžetak trajanja Festivala

FAF od 27. novembra u bioskopskim dvoranama… Organizatori najavili produžetak trajanja Festivala

4
Shares
Pinterest Google+
Photo; Promo (FAF)
Photo; Promo (FAF)

Organizatori ovogodišnjeg Festivala autorskog filma najavili su da će se 26. izdanje Faf-a održati od 27. novembra do 16. decembra, umesto planiranog termina od 27. novembra do 4. decembra.

U skladu sa razvojem epidemiološke situacije i novih mera koje su stupile na snagu, da ustanove kulture imaju radno vreme do 18 časova, direkcija Festivala najavljuje da će se Festival i pod ovim uslovima održati.

Novi poredak/ Photo: Promo (FAF)
Novi poredak/ Photo: Promo (FAF)

Program Festivala za prvu nedelju možete da pogledate naći na zvaničnom sajtu faf.rs , kao i na društvenim mrežama FAF-a, dok će sledeće nedelje biti objavljene nove satnice za projekcije posle 4. decembra, a druge nedelje Festivala satnice za poslednju.

– Program će se objavljivati sukcesivno, kako bi Festival bio spreman na moguće promene i bezbednosne mere – izjavili su iz direkcije Festivala.

Zlo ne postoji/ Photo: Promo (FAF)
Zlo ne postoji/ Photo: Promo (FAF)

Pored redovnog programa u bioskopskim dvoranama, publika će imati priliku da neke od naslova pogleda i na onlajn filmskoj platformi mojoff.net.

Prva onlajn projekcija glavnog programa Festivala, u subotu 28. novembra, prikazaće dobitnika nagrade “Zlatni medved“ u Berlinu – film “Zlo ne postoji“ iranskog režisera Muhameda Rasulofa, koji takođe u petak 27. novembra svečano otvara ovogodišnji FAF u Kombank dvorani.

Publika će imati priliku da pogleda još šest filmskih ostvarenja glavnog programa: “Dragi Drugovi“ (Andrej Končalovski), “Lux Aeterna“ (Gaspar Noe), “Novi Poredak“ (Mišel Franko), “Mandibule“ (Kventin Dupje), “French Tech“ (Bruno Podalides) i “Sibir“ (Abel Ferara).

Lux Aeterna/ Photo: Promo (FAF)
Lux Aeterna/ Photo: Promo (FAF)

Iz takmičarskog programa Festivala, koji inače obuhvata 11 filmskih ostvarenja, dva naslova će se naći na onlajn platformi – debitni dugometražni film “Početak“ gruzijske režiserke Dee Kumbašvili koji je na San Sebastijan festivalu osvojio čak četiri nagrade – za najbolji film, scenario, režiserku i glumicu i film “Egzil“ režisera Visara Morine, koji je ove godine ostvojio nagradu Srce Sarajeva za najbolji film.

Pored filmskih ostvarenja glavnog programa i dva naslova iz takmičarskog programa Festivala, prikazivaće se retrospektiva Vong Kar Vaija u čast Vojislava Vučinića, osnivača Festivala autorskog filma. Ovu retrospektivu će, u 28. novembra, otvoriti film “Eros – ruka“, dok će se narednih 7 dana prikazivati: “Pali anđeli“, “Pepeo vremena“, “Srećni zajedno“, “Čanking ekspres“, “2046“, “Veliki majstor“, kao i film “Raspoloženi za ljubav“.

Deo programa MojOff platforme posvećen je i filmskim ostvarenjima američkog režisera Abela Ferare. Pored filma “Sibir“ koji se nalazi u okviru glavnog programa Festivala, publika će imati priliku da u petak 27. novembra pogleda čak 3 naslova ovog autora: “Tomazo“, “Kinooperater“ i “Uživo u Francuskoj“.

Sibir/ Photo: Federico Vagliati (promo, FAF)
Sibir/ Photo: Federico Vagliati (promo, FAF)

Glavno mesto održavanja Festivala je Kombank dvorana, dok će se filmovi prikazivati i na ostalim lokacijama: Dom omladine Beograda, stara i nova zgrada Jugoslovenske kinoteke, Dvorana kulturnog centra Beograda, bioskop “Fontana“, Centar za kulturu “Vlada Divljan“, Art bioskop – Kolarčeva zadužbina, i UK “Stari Grad“.

Previous post

Pol Makartni priznao: Ponekad sam na autopilotu, na koncertima koristim "idiota" za stare pesme Beatlesa

Next post

Svaki put sve bolji i žešći... Santos Brothers objavili novi singl "Ostajem (ne idem)"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *