Home»Muzika»“Gone back”… Novi video singl istarske kantautorke Barbare Munjas

“Gone back”… Novi video singl istarske kantautorke Barbare Munjas

4
Shares
Pinterest Google+
Barbara Munjas/ Photo: Nora Vrsalović
Barbara Munjas/ Photo: Nora Vrsalović

Istarska kantautorka Barbara Munjas predstavlja novi singl pod nazivom “Gone back”  koji će biti deo predstojeće kompilacije “Femme Nouvelle Vo.2” (Aquarius Records).

– Depresija, napadaji panike ili u najmanju ruku anksioznost su nažalost stanja s kojima se susreće sve više ljudi. Jednom kad te zgrabe teško im se oduprijeti, vuku poput vrtloga i povratak na površinu nije nimalo lak, a pogotovo nije lako vratiti se nepromijenjen. Ova pjesma govori o tome, o bivanju u mračnim dubinama depresije i povratku iz istih, o osjećaju rastresenosti, nepotpunosti i izbivanja iz vlastitog života. Društvo bi trebalo više obratiti pažnju na taj problem današnjice jer depresija se vrlo često krije iza osmjeha, i krije se do samog kraja! Za mnoge se prekasno sazna da su patili od neke vrste psihičkog poremećaja. Depresija ne bi smjela biti tabu tema – izjavila je Barbara Munjas.

Barbara Munjas/ Photo: Nora Vrsalović
Barbara Munjas/ Photo: Nora Vrsalović

Pesma je deo projekta Femme Novelle Vol. 2, čiji cilj je osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautorkama, približiti njihovu muziku kritici i publici i potstaći ih na saradnju.

U skladu sakonceptom projekta, Barbara je pesmu snimala i producirala sama. Mastering je odradio Marko Kalčić, a za video je zaslužna Nora Vrsalović koja je izjavila o spotu:
– Koncept spota je stanje uma autorice s flashbackovima na neka prošla, sretnija vremena u djetinjstvu. Borba s psihičkim poremećajima je unutarnja, nevidljiva i u potpunosti koncentrirana na osobu koja to proživljava te smo to htjeli dočarati u spotu u kojem je naglasak isključivo na Barbaru.

Previous post

Nauka ne odustaje: Sve je spremno za 11. Evropsku noć istraživača

Next post

40 godina novog talasa... Stigla još tri spota, uskoro i kompilacija sa 100 kultnih pesama

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *