Home»Muzika»Girl Power… Prvi put u istoriji Grammy nagrada, za najbolji rock performans nominovane isključivo žene

Girl Power… Prvi put u istoriji Grammy nagrada, za najbolji rock performans nominovane isključivo žene

5
Shares
Pinterest Google+
Haim/Photo: facebook@haim
Haim/Photo: [email protected]

Gremmy je juče, 24. novembra, objavio nominacije koje svakako mogu da se nazovu istorijskim jer, gemneralno, u najvećoj meri pripadaju – ženama. Kategorija Najbolji rock performans, za koju se smatralo da tradicionalno ‘pripada’ muškom rodu predstavlja najveće iznenađenje.

Fiona Epl za “Shameika”, Fibi Bridžers za “Kyoto”, Britani Hauard za “Stay High”, Grejs Poter za “Daylight”, Haim za “The Steps” i grupa Big Thief predvođena Adrienom Lenker, nominovani su u kategoriji Najbolje rock izvedbe za Grammy 2021. koji bi trebalo da bude održan 31. januara.

Umetnice genralno vode u nominacijama na Grammy nagradama. Bijonse i Dua Lipa imaju po pet, a Tejlor Svift i Bili Ajliš četiri, odnosno tri nominacije.

Sva četiri pomenute umetnice nominovane su u kategoriji Pesme godine, dok će se Dua Lipa, Haim i Tejlor Svift takmičiti i za album godine, zahvaljujući “Future Nostalgia”, “Folklore” i “Women In Music Pt. III”. Fiona Epl je u nominaciji za Najbolji alternativni album zahvaljujući albumu “Fetch The Bolt Cutters”.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Jadranka Janković, član žirija MMF: Muzika je bitna, ako ne i najbitnija, naročito u ova teška, nepredvidiva vremena

Next post

Nauka ne odustaje: Sve je spremno za 11. Evropsku noć istraživača

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *