Home»Muzika»Riječki Chasing Nord objavio video singl “Sonic Heart”

Riječki Chasing Nord objavio video singl “Sonic Heart”

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: youtube.com printscreen
Photo: youtube.com printscreen

Posle promene imena i najave novog poglavlja u karijeri, riječki alternativni rok bend Chasing Nord krenuo je u osvajanje kako domaćeg, tako i stranog muzičkog tržišta.

U saradnji s izdavačkom kućom Geenger Records, bend je objavio video singl pod nazivom “Sonic Heart”. Stvarajući topli osećaj nostalgije uz prizvuke klasičnog alternativnog roka i dinamičnog progresivnog zvuka, novi singl autorski i produkcijski podiže stvaralaštvo benda na novi muzički nivo.

Tekst, kao i poruka samog singla, proizlaze iz vrlo ličnog iskustva frontmena Mihaela Prosena – iskustva prožeta gubitkom i prolaznošću vremena, u kojem podseća sebe i slušaoca – ne odustaj od svojih snova, ali i ceni samo putovanje do njihovog ostvarenja.

Chasing Nord ovim singlom najavljuje drugi album koji je sniman u Hrvatskoj, u Studiju Maraton i G.I.S. studiju Rijeka, a produkcija se radi u Kanadi i Australiji, pod budnim okom tamošnjih muzičkih stručnjaka.

“Sonic Heart” obiluje gostovanjima poznatih hrvatskih jazz muzičara, uključujući emotivne back vokale Albe Nacinovich i virtuoznost Doriana Cuculića na klavijaturama, dok je spot snimila Stella Mešić.

– Za ovaj spot smo se smrzavali, pregrijavali, kupali u ledenom moru, budili u nemoguće jutarnje sate te zbog korone probili sve svjetske rekorde produkcije jednog video spota. Tjedan dana produžilo se na više od šest mjeseci, ali smo presretni s rezultatima koje je mlada i talentirana Stella Mešić naposljetku isporučila. Pjesma koja je nastala na sam Božić 2019. dočekala je već i prvi ovogodišnji snijeg, a podsjetit će nas svih i probuditi u nama nostalgiju za ljetom i jednim vremenom iza nas – kaže o novom singlu tekstopisac i frontman benda, Mihael Prosen.

Previous post

Pre 29 godina ostali smo bez Fredija... Malo je toga što o njemu ne znate, možda samo ovih 13 stvari

Next post

Saopštenje FCS: Lažne informacije o proceduri izbora domaćeg filma za Oskara

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *