Home»Mobil Music Fest»Marija M. Karan, član žirija MMF: Muzičari, vi ste ti koji imate moć – iskoristite je!

Marija M. Karan, član žirija MMF: Muzičari, vi ste ti koji imate moć – iskoristite je!

4
Shares
Pinterest Google+
Marija M. Karan (Zappa Bar)/ Photo: AleX
Marija M. Karan (Zappa Bar)/ Photo: AleX

Kada vam treba bilo kakva konsultacija u vezi muzike i pozicioniranja na muzičkoj sceni – njoj se obraćate, jer prošla je sve: od toga da je prohodala na hodnicima Radio Beograda u vreme kada je ovaj radio kreirao muzičku scenu ex- YU prostora, preko formalnog muzičkog školovanja, do bogatog radnog iskustva, ali i doktorata na temi koju najviše voli – a to su masmediji i muzika.

Kao muzički urednik, supervizor, autor, radila je na televiziji, filmu, radiju, organizaciji umetničkih događaja… ona je i vešt muzički PR i konsultant, a pre nekoliko godina pridružila se kao kritičar i novinar timu Headliner.rs. Ipak, ono što Marija M. Karan trenutno najviše voli da radi jeste – da prenosi svoje znanje i iskustvo kao predavač (gle čuda – “Muzike i Medija“) na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Marija M. Karan (Zappa Bar)/ Photo: AleX
Marija M. Karan (Zappa Bar)/ Photo: AleX

Mobil Music Fest. Zašto?

– Kao muzički profesionalac koji podiže obrvu i mršti se na sve što se poslednjih decenija (ne)dešava na domaćoj muzičkoj sceni, te uopšte u sferi urbane kulture, bespogovorno podržavam ono što će omogućiti afirmaciju i podstrek Muzičarima koji imaju šta da poruče i isporuče.
Ne volim takmičenja, ona u muzici jednostavno nisu i ne smeju biti presudna. Ali, ako je i takmičenje potrebno da se vrati nada u građenje neke nove muzičke scene i novih velikih muzičkih imena – onda neka bude tako!
A Mobil Music Fest ima pravi ključ. Ključ koji svima otvara vrata i gde niko zapravo nije gubitnik. Da, neko mora biti prvi i najbolji – i to zasluženo. I to je neko ko je jedan korak ispred ostalih.
Ipak, SVI finalisti su tu gde jesu jer imaju šta da pokažu, imaju svoj muzički STATEMENT. Imaju moć i umeće da pričaju svoje muzičke priče i da privuku pažnju intrigantnim i osobenim stilom. To su oni muzičari koji vas prodrmaju i teraju na razmišljanje, na akciju i reakciju. Oni koji su srž rokenrola i svih pravaca u tom smeru.
Album, promocija, kompilacija, studijska oprema… najvažnije premise za podršku muzičara su tu, u okviru Mobil Music Festa.
DA – tražimo surovu kreativnost, DA – verujemo da je Muzika baza, a Vizuelni Identitet nadogradnja. DA – očekujemo visprena video rešenja. Ona koja adekvatno prate Muziku kojom nam se bendovi predstavljaju i dolaze da se bore za zasluženo mesto na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni.
Ovaj festival važan je na više nivoa. Pre svega jer pruža direktno pozicioniranje i startnu prednost na koju se inače može čekati godinama. Potom i jer promoviše i podržava muzičare kroz najčitaniji regionalni web portal, koji stoji stameno kao idejni tvorac i organizator ovog nimalo naivnog i kompleksnog Festivala.
I na kraju – tu je energija. Tražimo one bendove sa energijom, koja je bar upola jaka kao energija celog tima Headliner.rs. Onih koji se svakodnevno susreću sa brojim izazovima, ali poput Vitezova Okruglog Stola ne prihvataju poraz jer se bore za Sveti Cilj. Za Muziku. Onu Najžešću. I Najbolju.

Zato Mobil Music Fest.

– Biti deo ove priče je zadovoljstvo i neophodnost.

Previous post

Ustanove kulture izuzete od novih mera protiv korone?

Next post

Kiss 2020 Goodby... Čeka nas spektakularni novogodišnji virtualni koncert grupe Kiss

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *