Tako je govorio Leonard Koen: Samo budale stalno isto misle i to nazivaju stavovima

0
244
Leonard Koen/Photo:facebook@leonardcohen
Leonard Koen/Photo:facebook@leonardcohen

Legendarni Leonard Koen jedan deo života proveo je i na grčkom ostrvu Hidra, gde je kupio i kuću.

Tamo ga je 1984. godine pronašla novinarka Meri Azinović i razgovarala sa njim u hladovini ‘Bilijevog bara’. Koen je tada, između ostalog, rekao:

– Ovaj klub je moja druga kuća, ovde se viđam s prijateljima, ostavljaju mi poruke na ovaj telefon, ovde čitam novine… Moja kuća je gore u brdu, ali ona nije gotovo nikome dostupna. Želim apsolutni mir, čak ni intimnim prijateljima nisam želeo da otkrijem da imam telefon, zato me i zovu na broj “Bilijevog bara”. Ima već dvadesetak godina kako sam otkrio ovo božanstveno ostrvo u koje sam se odmah zaljubio i odlučio da živim na njemu – rekao je Koen i nastavio:

NJEGA VIŠE NEMA, ALI IMA NOVIH SPOTOVA… PUT U NEPOZNATO U VIDEU ZA “THE HILLS” LEONARDA KOENA

– Ne volim da sklapam nova poznanstva i ne volim da me uznemiravaju. Ne volim mnogo ni da pričam. Imam puno prijatelja, mnogi od njih imaju kao i ja ovde kuću ili dolaze jahtama, ali me to ne obavezuje da s njima sedim satima, da dočekujem jutro uz vino, viski i priče. Kada mi je dosta društva, ustanem i odem kući. Retko dajem intervjue, ili ih dajem samo onda kada ne mogu da ih izbegnem, jer šta da pričam? Najbolje se izražavam, onda kada imam potrebu za tim, kroz moje pesme, a sve drugo je samo gubljenje vremena. Ja često menjam stavove, mišljenja. Sedim noću i razmišljam ili čitam istočnjačku filozofiju. Pa znači ovo što danas kažem, ne znači da ću i sutra tako misliti. Samo budale stalno isto misle i to nazivaju stavovima. Svako ko ima iza sebe život i ko ga je živeo u pravom smislu reči je nesiguran i sumnja u sve. Ja ponajviše.

MRAČNA PRIČA KRIJE SE IZ JEDNE OD NAJLEPŠIH LJUBAVNIH PESAMA LEONARDA KOENA

HL/Izvor: nacional.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime