Home»Muzika»Hevi metal legende Anthrax objavljuju strip “Among The Living”… a fanovi su Sudije Dreda… i sad vam je sve jasno

Hevi metal legende Anthrax objavljuju strip “Among The Living”… a fanovi su Sudije Dreda… i sad vam je sve jasno

5
Shares
Pinterest Google+
Anthrax, Among The Living/Promo
Anthrax, Among The Living/Promo

Legendarni trash metal sastav Anthrax najavio je objavljivanje grafičkog romana utemeljenog na njihovom albumu “Among The Living” iz 1987. godine.

Originalni album uključivao je numeru “I Am The Law”, hevi metal omaž najpoznatijem liku britanskog stripa iz 2000. godine, Sudiji Dredu (Judge Dredd), koji je gitaristi Skotu Janu pružio savršenu priliku da pokaže novootkrivnu ljubav.

SLUŠATI… UPS – TRLJATI JAKO… ANTHRAX PREDSTAVILI “STOP SPREADING THE DISEASE” SREDSTVO ZA DEZINFEKCIJU

Skot je otkrio Dreda nakon posete londonskoj prodavnici “Forbidden Planet” dok je početkom 1986. bio na promotivnom putovanju za drugi album “Spreading The Disease”.

– Napraviti strip uvijek bio nam je ogroman cilj. Pokušavali smo to godinama, ali nikad nismo uspeli da ostvarimo. Bio sam oduševljen kad nam je Džoš Bernštejn, šef kreativnog odelanja u Z2 Comics doneo ideju da napravimo grafički roman temeljen na našem albumu. Osećao sam da je savršeno vreme i prilika za ispunjenje tog sna. Veliki sam ljubitelj stripa i umetnosti, a crtam tokom pandemije više nego ikad, pa mi je pala na pamet ideja da u ovaj projekat ubacim svoje radove. Kao obožavalac serijala “Judge Dredd”,  bila mi je čast da stvorim naslovnicu zasnovanu na ovom stripu. Količina talenta i sjajnih majstora stripa koji ulaze u ovaj projekat je zapanjujuća, boli me glava kada samo razmišljam o tome – rekao je bubnjar Čarli Benet.

DECO, VOLITE LI BRZU VOŽNJU… ČLANOVI BENDOVA ANTRAX, MASTODON I ALICE IN CHAINS OBRADILI KLASIK SOUNDGARDENA

Grafički roman “Among The Living” predstaviće originalne priče pisaca među kojima su Grant Morison, Džerard i Miki Vej, Rob Zombi, Kori Tejlor, Brajan Azarelo i brojni drugi strip umetnici.

Anthrax, Among The Living/Promo
Anthrax, Among The Living/Promo

Album će biti objavljen u više formata, uključujući deluxe i super deluxe izdanja, koja će uključivati vinilni disk sa slikama, zlatnu nagradu, majicu, igračku MadBalls i set umetničkih printova.

Datum izdavanja ove hevi metal – strip kombinacije je april 2021. godine, ali već sada su dostupni za naručivanje.

Kompanija Z2 ranije je objavljivala grafičke romane u saradnji sa rok bendovima kao što su Grateful Dead, The Doors, Ice Nine Kills, Poppy, Skillet i Yungblud.

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Samo Dženis i akustična gitara... Raritetni studijski snimak prve verzije legendarne "Me & Bobby McGee"

Next post

Demonizacija muzike i normalnog života u "zapanjenoj SrbijI"... Ovo je jedan mnogo fini naslov za sve ono što je Ljilja Zdravković napisala u novoj kolumni

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *