Bandcamp pokrenuo novu uslugu za streaming nastupa uživo… Do marta 2021. neće muzičarima uzeti ni dinar

0
61
Oglasi
Bandcamp Live/printscreen
Bandcamp Live/printscreen

Platforma za streaming muzike i maloprodaju Bandcamp pokrenula je novu uslugu za streaming uživo za sve muzičare, Bandcamp Live, kako bi im se olakšalo vreme bez koncerata koje je zaustavila pandemija korona virusa i odrekao se zarade do daljnjeg.

Osim streaminga nastupa uživo Bandcamp u novoj usluzi nudi muzičariam i da prodaju svoj merchendise virtualnim putem, kao i razgovor sa publikom.

Put od online servisa do vinila… Bandcamp pokreće proizvodnju ploča

Obožavaoci će automatski biti obavešteni kada izvođači najave neki svoj nastup dok će novi kupci ulaznica postati automatski pratioci i mogu se dodati na mailing listu. Pritom obećavaju potpuno transparentne cene uz napomenu da će uzimati naknadu od 10 posto od prodaje ulaznica, ali da će se odreći svog udela sve do 31. marta 2021. godine.

“Kad je pandemija eliminisala glavni izvor prihoda muzičara, odmah smo počeli da smišljamo način kako pomoći muzilarima i izdavačkim kućama jer bez njih ne bi ni mi postojali”, napisao je osnivač platforme Itan Dajmond u prigodnoj izjavi za medije gde takođe stoji i da su već prikupili 35 miliona dolara za muzičare putem njihove inicijative “Bandcamp Fridays”, putem koje se Bandcamp odriče njihovog udela u prihodima od prodaje jedan dan svakog meseca.

Björk spremila poklon za Svetski dan muzike… njena kompletna diskografija od sada dostupna na Bandcampu

“Bandcamp Live je sledeći korak u našem nastojanju da pomognemo našoj zajednici da napreduje u ovo ludo vreme. Streaming nikada neće zameniti iskustvo nastupa uživo, ali verujemo da je to sledeća najbolja stvar i pružiće muzičarima moćan alat za povezivanje sa svojim obožavaocima”, dodao je na kraju izjave prvi čovek Bandcampa.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime