Home»Muzika»Ana Ćurčin uoči koncerta u DOB-u: “Ovo će biti poseban događaj za sve nas!”

Ana Ćurčin uoči koncerta u DOB-u: “Ovo će biti poseban događaj za sve nas!”

5
Shares
Pinterest Google+
Ana Ćurčin/ Photo: Danilo Mijatović
Ana Ćurčin/ Photo: Danilo Mijatović

Grupa Ana & The Changes svoj jedini koncert ove godine održaće u petak, 20. novembra sa početkom u 19 časova, u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

– Pre godinu dana smo upravo u Domu omladine Beograda predstavili poslednji album “Differences” i planirali brojne promotivne koncerte u zemlji i regionu. Ali, pandemija nas je sprečila i ovo je sada prvi i poslednji koncert u ovoj godini – kaže Ana Ćurčin uoči ponovnog susreta sa svojom publikom.

Ana je u međuvremenu bila vredna na brojnim online koncertima tokom izolacije, a tokom leta je nastupala sama ili sa flautistkinjom Milenom Jančurić na nekoliko lepih događaja.

Ana Ćurčin/ Photo: AleX
Ana Ćurčin/ Photo: AleX

Na poziv Doma omladine Beograda, Ana & The Changes nastupiće u punom sastavu u omiljenom prostoru, godinu dana stariji ali i sa novim idejama, osećanjima i velikom energijom.

– Posle duge pauze ovaj koncert nam je i poseban izazov ali mu se izuzetno radujemo. Sviraćemo pesme sa studijskih albuma “Sketches Of Belonging” i “Differences”, a specijalna gošća će biti Milena Jančurić koju sam upoznala ove godine i od tada često sarađujemo, sviramo i pravimo pesme. U saradnji sa Milenom nastale su “Shadow” i klavirska kompozicija “Košuta” koja se našla na kompilaciji “Klavirsko nebo #3” i albumu “Scene”. Radujem se zajedničkom koncertu i što će se Milena uključiiti i u bendovsku postavku. Ovo će biti poseban događaj za sve nas! – ističe Ana Ćurčin.

Ana & The Changes tokom 2020. godine objavili su album “Differences Live” sa snimcima napravljenim na koncertu prošle godine u Amerikani, a Ana ovu godinu završava jednim specijalnim izdanjem – albumom “Scene” koji je od 10. novembra dostupan na svim digitalnim platformama. “Scene” su izbor primenjene muzike koju je Ana pravila tokom poslednjih 7 – 8 godina, za pozorište, film, video igre, reklame…

– Ta kompilacija je na neki način proizvod ove godine i kako sam kroz nju prošla, iako je ideja o takvom albumu postojala od prošle godine. Poželela sam da skupim numere i kompozicije koje sam radila tokom proteklih godina na jedno mesto. Raduju me utisci ljudi i činjenica da slušaju album “Scene”. Do mene su došle razne divne reakcije, kako za sam album tako i za omot/artwork koji je dizajnirala Ena Jevtić i koji sjajno ilustruje neku suštinu albuma – izjavila je Ana.

Ana Ćurčin/ Photo: Danilo Mijatović
Ana Ćurčin/ Photo: Danilo Mijatović

Koncert 20. novembra u Domu omladine biće još jedna potvrda posebne veze koju ova izuzetna umetnica i najpopularniji gradski kulturni centar imaju.

Praktično od početaka karijere Ana je vezana za DOB i u njemu se desilo mnogo toga “prvog” u njenom scenskom životnom putu. Prvi “veliki” solo koncert sa bendom Ana je održala u sali Amerikana, kao što je i njen debi sa kamernim sastavom (po mnogima jedan od najboljih u njenoj karijeri) bio u Velikoj sali DOB-a. Često je nastupala u Domu omladine i na različitim festivalima i sarađujući sa drugim kolegama.

– Nekako mi se čini da nas čeka teška zima zbog virusa i okrenuću se stvaranju novih pesmama, to se do sada pokazalo kao dobar oslonac iako ga je povremeno teško sprovesti zbog količine stresa koji svakodnevno doživljavamo u ovoj situaciji. Čini mi se da je to ispravno i potrebno. Ali pre toga, radujem se predstojećem susretu sa publikom u Domu omladine. Pazićemo jedni na druge, nosićemo maske, poštovaćemo distancu u publici – poručila je Ana Ćurčin.

Koncert Ane & The Changes počinje u 19:00 časova, a ulaznice su u pretprodaji na Blagajni DOB i preko prodajne mreže Ticket Visiona po ceni od 700 dinara.

Previous post

“Stefan (ni)je titula”... Umetnički performans Stefana Lukića 20. novembra na Platou Milana Mladenovića

Next post

Ako uskoro dobijemo vakcinu za Kovid-19 velike zasluge će imati - Doli Parton...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *