Home»Muzika»The Show Must Go On… Queen Real Tribute Band 14. decembra u Kombank dvorani

The Show Must Go On… Queen Real Tribute Band 14. decembra u Kombank dvorani

4
Shares
Pinterest Google+
Queen Real Tribute/ Photo: AleX
Queen Real Tribute/ Photo: AleX

U duhu velikog hita benda Queen – ” The Show Must Go On, posle dve godine od nezaboravnog koncerta u Kombank dvorani, na istu scenu vraće se  Queen Real Tribute bend, koji će pred beogradskom publikom nastupiti 14. decembra .

U okviru obeležavanja 29. godina od smrti Fredija Merkjurija (24. novembar 1991 , sa nepunih mesec dana odlaganja zbog pandemije krize, nastupiće jedan od najboljih svetskih Queen tribute bendova, iza koga je bogata internacionalna karijera koja traje već 14 godina.

Piter Friston/ Photo: Promo (Kombank dvorana)
Piter Friston/ Photo: Promo (Kombank dvorana)

Uvertiru u koncert, već od 19:00 časova, napraviće specijalni gost koji će ovaj događaj upotpuniti i učiniti ga nesvakidašnjim. U pitanju je lični asistent Merkjurija – Piter Friston, koji važi za osobu koja je najbolje poznavala  harizmaticnog frontmena grupe Queen.

Od Pitera Fristona, koji će ovom prilikom prvi put ekskluzivno  posetiti Beograd, publika će moći da čuje intimne priče i istinite detalje o zivotu velikog Fredija Merkjurija.

Kroz fotografije i snimke iz Piterove privatne  kolekcije, publika  će doći u kontakt sa detaljima iz Fredijevog privatnog života i  kroz interakciju sa Piterom dobiće mnoge odgovore na pitanja o njemu i njegovom životu.

Piter Friston je upoznao Fredija u Londonu radeći u Royal Opera House za Royal Ballet. Ubrzo je dobio ponudu da radi za Queen i uskoro postao lični asistent Merkjuriju.

Punih 12 godina živeo je sa Fredijem u čuvenom Garden Lodgeu, u Londonu, kao i u Minhenu i Njujorku. Friston je prisustvovao  snimanju svih albuma i spotova grupe Queen od 1979. -1991. godine, kao i svim solo projektima slavnog lidera benda.

On je i glavni “krivac” za saradnju Fredija i Monserat Kabalje. Jednom prilikom pozvao je Fredija na koncert velike operske dive, kako bi mu predstavio njen rad, nakon čega se odmah zaljubio u njen veličanstveni glas za koji je govorio da je kao kristal.

Takođe  je prisustvovao i snimanju tek nedavno zvanično objavljenih zajedničkih pesama dva giganta muzičke scene, Majkla Džeksona i Fredija.

Kupovao je na aukcijama umetnine za rock velikana, kuvao je za njega, pratio ga na svim privatnim putovanjima i brinuo se o njemu tokom borbe sa teskom bolešču sve do samog kraja.

Važnost njegove uloge u Fredijevom životu potvrdjuje i činjenica da se našao u Fredijevom testamentu.

Od 1991. do danas posvetio je svoj život nesebično šireći ljubav i predstavljajući život jednog od najboljih pevača svih vremena iz jednog sasvim drugog ugla, pokušavajući da približi svetu Fredija kao osobu, a ne kao zvezdu.

Queen Real Tribute Band nastupa na originalnoj Queen opremi i u autentičnim kostimima, a malo je reći da su proputovali pola sveta.

Beogradska publika ih veoma dobro poznaje po projektu Queen Symphony sa simfonijskim orkestrom i horom.

Tačno pre dve godine u bioskope širom sveta je stigao film “Boemska rapsodija” koji slavi grupu Queen i kult Fredija Merkjurija, koji je prkošenjem i razbijanjem stereotipa postao jedan od najobožavanijih zabavljača na planeti, a tim povodom su ovi sjajni momci iz Queen real tribute benda  i nastupili u Kombank dvorani.

Interesantno je da je veliki gost koga očekujemo, tokom snimanja filma “Boemska rapsodija” učestvovao u detaljnim konsultacijama sa celokupnom ekipom, kako bi Fredijev karakter i temperament bili predstavljeni što verodostojnije, kao i u rekonstrukciji Fredijevog doma Garden Lodge, do najisitnijih detalja.

Pošto je zbog trenutne epidemiološke situacije broj ulaznica ograničen na 500, požurite sa kupovinom.

 

Previous post

Majk Šinoda uradio remiks pesme "Passenger" Deftonesa

Next post

"Festival na rubu nervnog sloma“... Merlinka od 3. do 6. decembra u Domu omladine Beograda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *