Cenzura u Bakingemskoj palati… Imaju sopstvenu bioskopsku salu, ali zaposlenima zabranjeno da gledaju seriju “Kruna”

0
245
Oglasi
The Crown/Photo: promo
The Crown/Photo: promo

Četvrta sezona Netflixove hit serije “Kruna” počela je da se emituje, ali čini se da kraljevsko osoblje neće moći da je gleda.

Već dugo se šuška da Bakingemska palata ima tajni bioskop kako bi osoblje palate moglo da uživa u privatnim projekcijama. Tu je glasinu nedavno potvrdila novinarka BBC Emili Majtlis, koja je posetila palatu prošle godine kako bi intervjuisala princa Endrjua. Ipak, čini se da postoji jedan naslov koji zaposleni u palazi ne smeju da gledaju.

Dok je Majtlis prolazila palatom posle razgovora, južni salon palate pretvarao se u bioskop.

– Radnici raščišćavaju pod. Na trenutak se čini kao da se spušta železnička pruga – rekla je i dodala da su joj objasnili da se radi o boioskopu u kojem se tog dana prikazivala “Judy”, film o Džudi Garland, za kojga je Rene Zelveger 2019. godine dobila Oskara za najbolju glumicu.

 

Posted by Buckingham Palace Shop on Friday, July 10, 2020

Majtlis je svoju sagovornicu pitala gledaju li nedeljom “Krunu”, Netflixovu seriju o kraljevskoj porodici.

– Prošle sedmice smo gledali “Downton Abbey”. Ovde ne gledamo ‘Krunu’ – odgovorila joj je, kako prenosi Business Insider.

U Velikoj Britaniji se već četiri godine, koliko sezona serija zasad ima, vodi debata o tome gleda li kraljevska porodica ovu hit seriju Netflixa. Prema rečima kraljevskog biografa Roberta Lejsija, kraljevska porodica odbija da gleda jer je serija preblizu stvarnosti. Ranije je za Radio Times izjavio da kraljevska porodica poriče da gleda seriju.

– To je možda zato što mašta može da prenese istinu na način na koji same činjenice ne mogu – rekao je, pa nastavio:

FBI AGENT, DOKTORKA ZA SEKS, A SADA – “ČELIČNA LEJDI”… DŽILIJAN ANDERSON KAO MARGARET TAČER U ČETVRTOJ SEZONI SERIJE “THE CROWN”

– Rekao bih da je ‘Kruna’ najbliža stvarnoj interpretaciji stvarnosti kraljevskog života. To nije dokumentarac, ali postoji ogroman tim istorijskih istraživača koji intenzivno ‘kopaju’ po svakom detalju kako bi bili sigurni da se ono što gledaoci vide, osećaju i misle – čini ispravnim.

The Crown/Photo: promo
The Crown/Photo: promo

Poslednju sezonu serije kraljevski stručnjaci uveliko su kritikovali zbog netačnosti u prikazu ljubavnog trougla između princa Ćarlsa, princeze Dajane i vojvotkinje od Kornvola, nekad znane kao Kamila Parker-Bouls.

– Čarls se u ranim danima zaista trudio da olakša Dajani. Emisija je jednostrana. Kuća Vindzor pretvorena je u hrpu ljudi koji uništavaju pojedince koji im se ne pokoravaju, a to nije pošteno – izjavio je kraljevski istoričar Hugo Vikers, inače autor knjige ‘The Crown Dissected’.

POTEZ BEZ PRESEDANA… SERIJA O PRINCEZI DAJANI POČINJE JEDNOM – PORUKOM UPOZORENJA

Ipak, britanski mediji prenose da vojvotkinja od Kornvola nije uvređena načinom na koji je prikazana u seriji.

– Pretpostavljam da će nove epizode gledati s čašom crnog vina u ruci. Gledala je prošle sezone. Ima predivan smisao za humor i ovo joj neće nimalo smetati – rekao je izvor blizak Kamili za Vanity Fair.

HL/Izvor:nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime