Home»Muzika»Homeland»Bend Havarija najavljuje debitantski EP – “Smrt iz korena“

Bend Havarija najavljuje debitantski EP – “Smrt iz korena“

5
Shares
Pinterest Google+
Havarija/ Photo: Promo
Havarija/ Photo: Promo

Mladi beogradski metal bend Havarija najavljuje debitantski EP pod nazivom “Smrt iz korena” koji će zvanično biti objavljen 27. novembra na njihovom YouTube kanalu, kao i na muzičkim platformama Spotify, Bandcamp, Deezer…

– Ovaj EP predstavlja mesece napornog rada i truda da naše misli i ideje pretvorimo u muziku koja će biti relevantna ne samo današnjim, mlađim generacijama, već i starijim slušaocima. Mislimo da su poruke pesama, praćene energijom, melodijom i atmosferom, nešto sa čime može svako da se poistoveti – izjavio je Andrej Bogićević, solo gitarista benda i dodao:
– Posle toliko uloženog vremena, trudili smo se da održimo balans između pesama, da iako se razlikuju po tematici i čak po melodiji i atmosferi, svakako funkcionišu kao jedna celina.

Smrt iz korena, cover/ Photo: Promo
Smrt iz korena, cover/ Photo: Promo

EP “Smrt iz korena”, čije je snimanje trajalo od kraja oktobra do početka novembra ove godine, sniman je i produciran u studiju Citadela Sound Production od strane Luke Matkovića (Quasarborn).

– Smatram da smo, kao bend, uspeli da pronađemo zajednički jezik kojim stvaramo muziku. Nadamo se da će slušaoci osetiti poruku i osećanja koja smo pokušali da prenesemo, ali i da sami pronalaze individualna značenja u svakoj od pesama i tako na svoj način učestvuju u stvaralaštvu – kazao je Nikola Rodić, ritam gitarista benda.

Havarija je nastala krajem 2018. godine kao treš metal bend. Trenutnu postavu čine: Adam Adam (vokal), Nikola Rodić (ritam gitara), Andrej Bogićević (solo gitara), Antonije Karin (bas gitara) i Katarina Friščić (bubanjevi).

Previous post

Rob Halford: Jedva čekam da čujem novi album Majli Sajrus, ona je metalka u duši

Next post

Rekoh... i olakšah dušu... "Teatar iskrenosti“ - poetski performans Stefana Simića u KC Čukarica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *