Home»Kult»Šarlova legendarna “Ona se budi” ima novi lyric video… tako počinje proslava 40 godina novog talasa

Šarlova legendarna “Ona se budi” ima novi lyric video… tako počinje proslava 40 godina novog talasa

3
Shares
Pinterest Google+
Ona se budi/Printscreen
Ona se budi/Printscreen

S početkom 2021. godine počinje i velika proslava 40 godina novog talasa, koja će prvenstveno biti obeležena s četiri luksuzna vinilna reizdanja kultnih novotalasnih albuma: Šarlo akrobata, Idoli i Električni orgazam – “Paket aranžman”, Šarlo akrobata “Bistriji ili tuplji čovek biva kad…”, Električni orgazam “Električni orgazam” i Haustor “Haustor”.

Zoran Predin: Treba nam neki novi “Novi talas”

Uz reizdanja u pripremi su i brojni drugi propratni sadržaji kao što je box set “100 originalnih pesama – Novi talas/val”, a sledeće godine biće objavljena i kompilacija posvećena ženama u novom talasu. Uz to, ekipa CroRec Digitala krenula je s velikom kampanjom izrade i objavljivanja lyric videa pesama koje su deo spomenutih vinilnih reizdanja. Kako se uspomena na novi talas ponovo budi, kampanja je započela lyric videom za veliki hit Šarla akrobate “Ona se budi”. Objavljivanje lyric videa realizovaće se tokom novembra, desembra i januara, sve do izlaska reizdanja.

Rundek protiv mistifikacije: “Novi talas” je idealizovan, a Džoni Štulić je i sam poverovao da je heroj

Što se tiče samih vinilnih reizdanja, sadržavaće retke fotografije, tekstove direktnih aktera novog talasa, arhivsku dokumentaciju Jugotona, odnosno Croatia Recordsa, i konačno remasterizovane snimke s originalnih magnetofonskih traka koje je radio Goran Martinac u studiju Croatia Recordsa. Izdanja će se nalaziti u bogato opremljenom gatefoldu s knjižicom i kodovima za preuzimanje mp3 verzija pjesama, dok će omoti u celosti biti restaurirani u saradnji s grafičkim dizajnerom Darkom Kujundžićem.

Albumi će biti objavljeni na 180-gramskim vinilima u različitim bojama, Paket aranžman na crvenom, Šarlo akrobata na belom. Električni orgazam na žutom i Haustor na crnom vinilu. Izlazak je planiran za kraj januara 2021. godine, a uskoro će se otkriti svi ekskluzivni sadržaji u pakovanjima.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Bez dlake na jeziku... Rock dvojac Šiza predstavio video singl "Hvala, zavijam ipak sam"

Next post

The White Stripes animiranim spotom za “Apple Blossom” najavili album najvećih hitova

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *