EXIT se seli iz Srbije? Već stigle i konkretne ponude…

0
124
Oglasi
Exit (Life Stream)/ Photo: Promo
Exit (Life Stream)/ Photo: Promo

Nakon što je ove godine Exit festival odložen, mogao bi i da bude potpuno premešten iz Srbje. Razlog – korona i finansije.

Exit je, poput većina manifestacija iz oblasti zabave i kulture ove godine ostao bez posetilaca ali i pomoći države, i to bi mglo da dovede do toga da se najveći domaći festival preseli u inostrantsvo, Crnu Goru ili Hrvatsku. Kako nezvanično prenose i hrvatski i srpski mediji, festival je već dobio konkretne ponude koje će, zbog finansija ozbiljnije i morati da razmotri.

Sepultura, Marki Ramon, Laibach… stižu na Exit 2021, a učešće su potvrdili i Sheck Wes, Honey Dijon i Paul van Dyk, Paul Kalkbrenner…

Prema nekim informacijama Exit je dobio poruku iz državnog vrha da svoje finasijske probleme najlakše mogu da srede tako što će otpustiti sve zaposlene. To je negde oko stotinak ljudi koji su stalno zaposleni u Egzitu, da ne računamo na hiljade onih koji honorarno rade tokom festivala. Inače, ovogodišnji gubici, zbog neodržavanja festivala su oko milion evra.

Kako piše Jutarnji list, završni je udarac Exitu zadao dugogodišnji sponzor, Telekom, kompanija u državnom vlasništvu, koja je sedam dana pre Life Streama događaja odustala od sponzorstva festivala. Iako se festival ovoga leta nije održavao u regularnom izdanju, pokrenuli su projekt Life Stream, u kojem su neke od najvećih DJ zvezda današnjice nastupile za live prenos. Online je ovo pratilo oko 6 miliona ljudi.

Exit 2019/ Photo: AleX
Exit 2019/ Photo: AleX

Iz Egzita zvanično kažu da su i pre dobijali ponude o premešatnju iz Srbije ali i da je situacija sada ipak drugačija.

– Takve ponude smo do sada kategorički odbijali, jer želimo da ostanemo i razvijamo festival u našem gradu i zemlji. Nažalost, to ne zavisi samo od nas – kažu iz festivala.

Za narednu godinu su već potvrđeni neki od izvođača Davida Guettu, Solomuna, Ninu Kraviz, Paula Kalkbrennera, Paula van Dyka, sad samo ostaje da se vidi gde će tačno i nastupati.

HL/Izvor: noizz.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime