Home»Film»26. FAF… Filmovi Gaspara Noe, Abela Ferare i Mišela Franka premijerno na Festivalu autorskog filma u Beogradu

26. FAF… Filmovi Gaspara Noe, Abela Ferare i Mišela Franka premijerno na Festivalu autorskog filma u Beogradu

4
Shares
Pinterest Google+
Photo; Promo (FAF)
Photo; Promo (FAF)

Ovogodišnje, 26. Izdanje Festivala autorskog filma u Beogradu održaće se od 27. novembra do 4. decembra 2020.

Glavno mesto održavanja festivala je Kombank Dvorana, dok će se filmovi prikazivati i na ostalim sledećim lokacijama: Dom omladine Beograda, stara i nova zgrada Jugoslovenske kinoteke, bioskop Fontana, Centar za kulturu “Vlada Divljan”, Art bioskop – Kolarčeva zadužbina, UK Stari Grad, a zbog epidemiološke situacije neki naslovi će se naći i na onlajn programu na platformi www.mojoff.net .

Više informacija o kompletnom programu naći će se na zvaničnom sajtu Festivala autorskog filma.

Ovogodišnji FAF pružiće priliku publici da pogleda filmska ostvarenja “Lux Aeterna”, “Sibir” i “Novi poredak” koja će biti prikazana u okviru glavnog programa van takmičarske konkurencije.

Tri nova ostvarenja reditelja već poznatih publici, svako na svoj jedinstveni način, donose nešto potpuno drugačije i novo u autorskom filmu.

Lux Aeterna/ Photo: Promo (FAF)
Lux Aeterna/ Photo: Promo (FAF)

Haotični završetak jednog naizgled neobaveznog ćaskanja na filmskom setu, nadrealistična ideja građanskih nemira i metafizičko zaranjanje u dubine uspomena, nateraće publiku da na potpuno novi način otvori svoj um za ova nesvakidašnja filmska ostvarenja.

Argentinski režiser Gaspar Noe, ovog puta u saradnji sa Iv Sen Loranom, stvara provokativno i avangardno delo “Lux Aeterna“.

Ova drama posvećena je umetnosti filma i glumačkom umeću sa reminescencijom na druge autore poput Godara i Fazbindera.

Publika će u ovom filmu moći da pogleda izvodjenje Šarlote Geinsburg i Beatris Dale. Film je imao svoju premijeru na Kanskom festivalu 2019. i nominovan je za nagradu Queer Palm.

Sibir/ Photo: Federico Vagliati (promo, FAF)
Sibir/ Photo: Federico Vagliati (promo, FAF)

Nominaciju za nagradu “Zlatni medved“ u Berlinu dobio je američki režiser Abel Ferara za film “Sibir“, koji će premijerno biti prikazan na Festivalu autorskog filma.

Ova Ferarina “ne urbana i ne moderna” drama prati tajanstvenog i psihički oštećenog protagonistu na putu otkrivanja svoje istinske prirode kroz surove prikaze mašte, sećanja i uspomena.

Novi poredak/ Photo: Promo (FAF)
Novi poredak/ Photo: Promo (FAF)

Nagrada “Srebrni lav“ na filmskom festivalu u Veneciji pripala je autorskom delu “Novi poredak” meksičkog režisera Mišela Franka.

Inspirisana talasima građanskih protesta koji zahvataju svet, ova distopijska drama prikazuje međusobnu borbu društvenih klasa i uvođenje vojne diktature u Meksiku.

Meksički režiser dobitnik je nagrade Počasno srce Sarajeva za 2020. godinu.

Previous post

Ćerka Majkla Džeksona objavila debi album... pogledajte prvi video spot

Next post

Bez dlake na jeziku... Rock dvojac Šiza predstavio video singl "Hvala, zavijam ipak sam"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *