Home»Kultura»Novo radno vreme beogradskih pozorišta… Sve predstave moraju biti gotove do 21h

Novo radno vreme beogradskih pozorišta… Sve predstave moraju biti gotove do 21h

4
Shares
Pinterest Google+

Beogradski sekretar za kulturu Ivan Karl izjavio je da će danas poslati pisma pozorištima čiji je osnivač Grad sa obaveštenjem da predstave najkasnije počinju u 18h u skladu s odlukom Vlade Srbije.

On je za Tanjug rekao da će na taj način biti obezbeđeno da svaka aktivnost u pozorištima prestane u 21h.

– Pozorišta će zadržati opciju da početak predstave zakažu i ranije – u 17h ili 17:30h. Važno nam je da sve aktivnosti u pozorištu prestanu u 21h – kazao je Karl.

Kako je marama Merilin Monro spasila jedno pozorište od propasti…

Dodao je da će svim ustanovama kulture pod ingerencijom gradskih vlasti, a koja nisu pozorišta, poslati obaveštenje s preporukom da se svi događaji završavaju do 20h.

– Tu pre svega mislim na galerije i muzeje. Na taj način ostaje dovoljno vremena da se sve aktivnosti završe do 21h – izjavio je Karl.

Gradski sekretar za kulturu je pre nešto više od dve nedelje kazao Tanjugu da je održao sastanak s direktorima beogradskih pozorišta na kome je ponovio stav da se u slučaju bilo kakve sumnje na kovid-19, bilo da su u pitanju simptomi prehlade ili povišena temperatura, a protagonisti predstave imaju negativan nalaz, predstava ne igra.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Mare i Nataša posle koncerta Di Luna All Stars Blues Banda u DOB-u: Otvorili smo mali, pozitivni muzički prozor u bolje sutra... (fotoreportaža)

Next post

Kažu da "nije baš neki gitarista"... Ovih 6 gitarskih bravura Nila Janga govore sasvim suprotno

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *