Home»Muzika»Mare i Nataša posle koncerta Di Luna All Stars Blues Banda u DOB-u: Otvorili smo mali, pozitivni muzički prozor u bolje sutra… (fotoreportaža)

Mare i Nataša posle koncerta Di Luna All Stars Blues Banda u DOB-u: Otvorili smo mali, pozitivni muzički prozor u bolje sutra… (fotoreportaža)

6
Shares
Pinterest Google+

Jedan od najdugovečnijih beogradskih bluz sastava – Di Luna Blues Band održao je u subotu, 14. novembra, koncert u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Osnivač benda, Dragan Marković Mare, ovogodišnji dobitnik nagrade Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike za svoj izuzetan doprinos razvoja bluzu i džezu kod nas, na ovom koncertu proslavio je i 70. rođendan.

Pod njegovim vođstvom, trenutnu postavu Di Luna All Stars Blues Banda čine neki od najboljih bluz muzičara u Srbiji: Blagoje “Pače“ Nedeljković (bubnjevi), Nikola Marković (bas), Slobodan Negić (gitara), Aleksandar Vujičić (gitara & vokal), Ivan Ilić (trombon), Nemanja Banović (truba), Strahinja Banović (truba), Aleksandar Jaćimović (saksofon), Max Kochetov (saksofon), Dragan Ćalina (klavijature) i Nataša Guberinić (vokal).

Di Luna All Stars Blues Band (Dom omladine Beograda)/ Photo: Wood RS
Di Luna All Stars Blues Band (Dom omladine Beograda)/ Photo: Wood RS

Mare je, posle koncerta, za Headliner rekao:
– Di luna blues band je nastupio u postavi sa 11 članova. Može se reći da je to jedna reprezentacija Beograda sa Natašom Guberinić. Koncert u uslovima korone, u vreme kad svi odlažu sve, za sve koji su bili i za nas bio je divan događaj koji nam je razgalio dušu. Iva Ikon je nastupila kao specijalni gost i ostavila divan utisak. Di luna je još jednom dala primer da mi koji sviramo moramo i da pozitivno delujemo u pravcu lepih osećanja.

Nataša Guberinić (Dom omladine Beograda)/ Photo: AleX
Nataša Guberinić (Dom omladine Beograda)/ Photo: AleX

Dama sjajnog glasa i neverovatne energije, Nataša Guberinić prenela nam je svoje utiske od subote:
– U ovo užasno doba ukazala nam se prilika i otvorio prozorčić da se makar na par sati pretvaramo da je sve kao nekada. Najveći problem mi je bio, što ljudi sede, jer tako mora, što su na distanci, jer tako mora, što smo svi prilično oprezni, jer tako mora… Korona je ubrzala onaj proces otuđivanja od koga inače strepimo, međutim, verujem da ćemo kad je se oslobodimo, još više ceniti to što smo zajedno i biti još blizi s našom predivnom publikom. Ekipa Doma omladine se potrudila da sve uradi kako treba i mi smo na bini zaista uživali. Od zvuka preko svetla, jedva čekam da dođe trenutak da se ova sala koristi u punom kapacitetu. Takođe, bilo je divno čuti i Ivu Ikon, a nadam se da će njen album uskoro ugledati svetlost dana i da ćemo još mnogo puta nastupati zajedno.

Iva Ikon (Dom omladine Beograda)/ Photo: AleX
Iva Ikon (Dom omladine Beograda)/ Photo: AleX

Poseban gost Di Luna Blues Banda na koncertu u Domu omladine bila je Iva Ikon – mlada pevačica, pijanistkinja i tekstopisac sa međunarodnom karijerom.

Iva je posebno inspirisana gospel muzikom, a trenutno priprema svoj prvi solistički album.

Iva Ikon & band/ Photo: AleX
Iva Ikon & band/ Photo: AleX

Na koncertu u DOB-u Iva (vokal i klavijature) je publici predstavila svoju autorsku muziku nastalu pod uticajem soula, popa, bluza i rokenrola, a koja će se naći na njenom prvom solističkom albumu.

Ivin prateći bend čine: Gavrilo Nikolić (električna gitara), Ljuba Ponjević (bubanj) i Jovica Grujin (bas gitara).

Di Luna All Stars Blues Band

Iva Ikon & band

Previous post

Sad je sve u vašim rukama... Ovo su spotovi učesnika Mobil Music festa - vi birate finaliste!

Next post

Novo radno vreme beogradskih pozorišta... Sve predstave moraju biti gotove do 21h

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *