Home»Muzika»Koncerti i festivali se vraćaju 2021…  Ovo tvrdi direktor vodeće korporacije svetske muzičke industrije

Koncerti i festivali se vraćaju 2021…  Ovo tvrdi direktor vodeće korporacije svetske muzičke industrije

4
Shares
Pinterest Google+
Koncert. moshpit/Photo: Pixabay.com
Koncert. moshpit/Photo: Pixabay.com

Iza nas je najteža godina u istoriji svetske muzičke i manifestacione industrije, u kojoj su se, zbog zaustavljenih koncerata i festivala, milioni zaposlenih u toj industriji širom sveta i njihove porodice našli na ivici egzistencije. Optimistične prognoze za nadolazeću sezonu daje Live Nation, vodeća globalna koncertna korporacija, koja najavljuje povratak masovnih koncerta i festivala u 2021, navodeći ohrabrujuće vesti na polju pronalaska vakcine i razvoju sve bržih i jeftinijih testova na kovid-19, kao glavni razlog za optimizam, piše IQ Mag.

PUBLIKA NA KONCERTIMA, DRŽAVA POMAŽE, SVE ŠLJAKA KAO NEKAD, A KORONA U MIŠJOJ RUPI… NOVI ZELAND NIJE IZ OVOG SVEMIRA

U razgovoru sa investitorima i analitičarima izvršni direktor Live Nationa, Majkl Rapino, rekao je da ohrabrenje daje i mali broj obožavalaca koji su vratili ulaznice i zatražili povraćaj novca, kao i uspeh prodaje koncerata i festivala za leto 2021.

Budući da se koncerti gotovo uopšte nisu održavali na globalnom nivou, Live Nation je, poput ostatka industrije, pretrpeo ogromne gubitke te je tako u trećem kvartalu 2020. (jun – septembar), drugom potpunom finansijskom kvartalu od početka pandemije, zabeležio pad prihoda od 95,1%. To je rezultiralo operativnim gubitkom od čak 504 miliona dolara.

Majkl Rapino/Photo: livenation.com
Majkl Rapino/Photo: livenation.com

Rapino povratak živih nastupa očekuje sledećeg leta, mada priznaje da će se tačan vremenski raspored povratka razlikovati u zavisnosti od regiona te da će ova kompanija i dalje ostati fokusirana na to da ostane fleksibilna. Istakao je i novu tehnologiju SmartEvent kompanije Ticketmaster, koja ima za cilj da organizatorima događaja omogući laku prodaju ulaznica za kovid-bezbedne događaje, i otkrio da Live Nation razvija niz procedura, u partnerstvu sa zdravstvenim stručnjacima, koji će omogućiti da se događaji održavaju bezbedno do pronalaska vakcine.

ŠTA ĆE BITI S KONCERTIMA? OVO JE NAJNOVIJA ODLUKA KRIZNOG ŠTABA, KO RAZUME – SHVATIĆE

Od procedura za sanitaciju na lokacijama do pravila prilagođenih obožavaocima, kupovine ulaznica i najnovijih opcija testiranja, ova kompanija postavlja standarde koji će fanovima, zaposlenima i umetnicima pružiti mir pre, u toku i posle događaja.

Gledajući u budućnost, Rapino tvrdi da je jasno da put do živih nastupa neće biti ravna linija te da će zbog toga Live Nation zadržati fleksibilnost i fokusirati se na inovacije sve do dugo očekivanog povratka muzike uživo.

HL/Izvor: telegraf.rs

Previous post

Šta sve (ne) znamo o petoj sezoni serije "Riverdale"?

Next post

6 Feet Covers... Socijalna distanca na kultnim omotima rock albuma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *