Home»Muzika»Članovi grupe System Of A Down dobijaju pretnje smrću zbog podrške Jermeniji

Članovi grupe System Of A Down dobijaju pretnje smrću zbog podrške Jermeniji

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Facebook @systemofadown
Photo: Facebook @systemofadown

System Of A Down izjavili su da su primili pretnje smrću zbog svoje javne podrške Jermeniji i spornom regionu Artsakh. Bend koji čine muzičari iz Jermenije ranije ovog meseca su, posle 15 godina pauze, objavili dve nove pesme: “Protect the Land” i “Genocidal Humanoidz” s ciljem da prikupe što više finansijskih sredstava za Jermenijski fond posle nedavnog sukoba između Jermenije i Azarbejdžana zbog pokrajine Artsah.

SYSTEM OF A DOWN POSLE 15 GODINA OBJAVILI DVE NOVE PESME… INSPIRACIJA IM JE, NAŽALOST, RAT U JERMENIJI

Pošto su i službeno objavili da su prikupili  više od 600.000 američkih dolara za Fond Jermenije putem streaminga i downloada njihovih novih pesama, bend je podelio i intervju pod nazivom “Speaking Out For Artsakh”, u kojem su objasnili nameru objavljivanja ovih pesama i prikupljanja finansijskih sredstava.

– Zbog vas ćemo moći da pomgnemo raseljenim civilima, mladima i starijima, koji su pogođeni groznim ratnim zločinima koje su Arzakhu naneli Azerbajdžan i Turska. Odvojite nekoliko minuta da pogledate naš kompetan intervju kako biste stekli uvid i razumeli zašto smo se okupili kako bismo obavili pjesme “Protect The Land” i “Genocidal Humanoidz”. Nama četvorici izuzetno je važno da podelimo ovu istinu s vama. To je zbog naših predaka, naše kulture i naše nacije. Pomozite nam da proširimo našu poruku – izjavili su tom prilikom članovi grupe System Of A Down.

Basista grupe SOAD Šavo Odadjian, u intervjuu je tom prilikom otkrio da je primio pretnje smrću zbog svog otvorenog stava i stava benda o sukobu u Jermeniji dodajući kako veruje da će ovakva reakcija na društvenim mrežama podstaći druge poznate osobe i muzičare da progovore o ovoj temi.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

6 Feet Covers... Socijalna distanca na kultnim omotima rock albuma

Next post

Krik čoveka koji je preživeo i krenuo dalje... Wooden Ambulance predstavili video singl "Girls Who Smoke"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *