Home»Film»Autor serije “Peaky Blinders” snima seriju o muzičkoj sceni s početka osamdesetih

Autor serije “Peaky Blinders” snima seriju o muzičkoj sceni s početka osamdesetih

4
Shares
Pinterest Google+
The-Specials/Photo: facebook@The-Specials
The-Specials/Photo: [email protected]

Po svemu sudeći dokumentarna tv serija Stivena Najta, za sada još uvek bez naziva, baviće se muzikom ranih osamdesetih u Velikoj Britaniji i žanru koji je imenovan kao Two Tones.

Reč je o žanru britanske popularne muzike s početka 1980-ih koji je stopio tradicionalnu jamajčansku ska muziku s elementima punk rocka i muzike novog talasa. Samo ime potiče od 2 Tone Records, diskografske kuće koju je 1979. godine osnovao Džeri Damers iz grupe The Special, sa sa željom da se premoste i ublaže rasne napetosti u Britaniji u vremenu premijerke Margaret Tačer.

KAKO JE PROPAO ROKENROL, ALI STVARNO… OVA GRAFIČKA ANIMACIJA JE BOLNA ISTINA, GLEDAŠ, NE VERUJEŠ, A NE MOŽEŠ DA SKLONIŠ POGLED

Grupe koje su se tada proslavile bile su The Specials, The Selecter i The Beat, a predstavljale su mešavinu crnaca, belaca i multientičku i multirasnu zajednicu.

– Serija će koristiti muziku Two Tone kao svojevrsni otkucaj srca kako bi ispričala priču o tome kako je scena eksplodirala iz Koventrija i Birmingema pomažući ujedinjavanju crnačkih, belih i azijskih ekipa mladih usred rasizma i političke nepravde – izjavio je Najt.

ROLLING STONE OBNOVIO SVOJU LISTU 500 NAJBOLJIH ALBUMA SVIH VREMENA… DA LI SU PODLEGLI PRITISKU “NOVE POLITIČKE KOREKTNOSTI”? I DA… THE BEATLES NISU VIŠE PRVI

Opisujući projekat, kreator serije i autor serije “Peaky Blinders” je dodao:

– Ovo će biti projekat koji je vrlo blizu mog srca budući da je reč o mom kvartu. Odrastao sam uz ovu muziku i ljude koji su je voleli. Bio je to zvučni zapis koji se savršeno uklopio u raspoloženje tog vremena, na ulicama, u klubovima i na fubalskim tribinama. Birmingem i Koventry bili su mesta na kojima se rodio Two Tone i mi ćemo zabeležiti njegovo nastajanje kroz te važne godine.

FUDBALSKI KLUB BIRMINGHAM CITY PREDSTAVIO PROMOTIVNI SPOT INSPIRISAN SERIJOM “PEAKY BLINDERS”

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

Fizičko i digitalno reizdanje debi albuma Simply Red... da se posle 35 godina podsetimo koliko su bili dobri

Next post

Gitarista Deftonsa, mrtav ozbiljan: Zemlja je ravna ploča, vakcine su otrov, pandemija ne postoji!

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *