Image master… Sleš nije samo jedan od najboljih gitarista na svetu

0
243
Slash/Photo:Promo
Slash/Photo:Promo

Zahvaljujući gitarskim veštinama, ali i neobičnom stilu, Sleša je zaista teško ne primetiti. Svi će ga prepoznati po neizostavnom cilindar šeširu smeštenom na dugu i kovrdžavu kosu, a u njegovoj garderobi naći ćete kožnu odeću, predmete od kože i… još kože.

Titula najbolje odevenog gitariste, prema stručnom odabiru prestižnog Voguea, pripada slavnom gitaristi grupe Guns N’ Roses.

 

– Sleš, punim imenom Sol Hadson, je britansko-američki gitarista i član Rock & Roll Kuće Slavnih, a svi će ga prepoznati po neizostavnom cilindar šeširu smeštenom na dugu i kovrčavu kosu. U njegovoj garderobi naći ćete kožnu odeću, predmete od kože i još kože. Dok je na pozornici privlači pažnju – naglasio je novinar Voguea, Kristijan Aler i dodao:

Teorija kreativnog haosa… Evo kako je nastao jedan od najvećih hitova Guns N’ Roses i zašto Sleš ne može da ga podnese

– Mnogi Sleša znaju iz vremena kad su Guns N’ Roses vladali muzičkom scenom, a ti dani svakako su uticali i na izgradnju njegovog imidža. Fotografije iz kasnih osamdesetih i ranih devedesetih pokazuju “klasičan Slash-stil”: majice s logotipima bendova, kožne pantalone, motorističke jakne, tona nakita i crni šešir kao glavni detalj. Iako i pevač Eksl Rouz s prepoznatljivim maramama takođe zaslužuje titulu modne ikone, Sleš je taj koji je svojim “badass” imidžom i dramatičnim šeširom zaokružio sliku benda.

U javnosti ponekad može da se vidi i bez kultnog šešira, ali Sleš se na pozornici i važnim događanjima gotovo nikad ne pojavljuje bez svog ‘zaštitnog znaka’.

Paralelno s razvojem karijere razvijao je svoj zvuk i svirao drugačije muzičke stilove ali, kako zaključuju iz Voguea, “njegov istančan modni ukus ostao je nepromenjen”.

 

Kao izuzetno cenjenom muzičaru, Slešu su kroz karijeru dodeljene razne nagrade i priznanja, među kojima je, već spomenuto uvrštavanje u Rock & Roll Hall Of Fame a iste godine (2012), dobio je i svoju zvezdu na Hollywood Walk of Fame.

Kad je Sleš sreo Predatora… toliko se uplašio da je spremačicu uzeo kao “živi štit”. I to se stvarno desilo…

Najpoznatiji svetski mediji redovno ga nazivaju jednim od najboljih gitarista pa ga je tako Rolling Stone uvrstio na spisak 100 najboljih gitarista svih vremena (i to na 6. mesto) dok ga je Time magazine 2009. smestio na sam vrh spiska “Najboljih 10 gitarista”.

Osim toga, Slešovi riffovi (poput onog iz GNR pesme “Sweet Child o ‘Mine”) nezaobilazni su uzori gitarskog svita, a njegove sviračke vratolomije nešto što mnogi pokušavaju da dostignu.

Uz delovanje u ponovo okupljenoj postavi grupe Guns N’ Roses (čiji je evropski deo turneje otkazan zbog pandemije korona virusa), Sleš uspešno gradi samostalnu karijeru i paralelno živi svoje snove predvodeći svetski poznate SMKC (Slash Featuring Myles Kennedy & The Conspirators).

HL/Izvor: mixer.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime