Povratak u budućnost…. Majkl Džej Foks ponovo u ulozi Martija Mekflaja, ali u muzičkom spotu

0
112
Majkl Džej Foks/Photo: YouTube printscreen
Majkl Džej Foks/Photo: YouTube printscreen

Glumac Majkl Džej Foks reprizirao je ulogu Martija Mekflaja u novom spotu rep zvezde Lil Naz Iksa,

Foks se pojavljuje u trejleru za novi singl “Holiday”, u kom Naz dolazi na Divlji zapad dok Deda Mraza izbacuju iz saluna.

Nakon što podigne Deda Mrazov šešir, Naz shvata da je izabran da ga zameni i da mora da putuje u budućnost. Dok odlazi jašući irvasa, Foks vikne za njim: “Naz, šta god da uradiš, ne idi u 2020. godinu!”

Ovo je prvi put da Foks tumači najpoznatiju ulogu karijere još od filma “Povratak u budućnost 3” iz 1990. godine, mada je ranije pozajmio glas za video igru Lego Dimenzije iz 2015.

U spotu nosi isti kaubojski kostim kao u trećem nastavku, u kom kao tinejdžer dospeva u gradić na Divljem zapadu. Ovo pojavljivanje dolazi nedelju dana nakon što je 59-godišnjak najavio da će možda morati da se povuče iz sveta glume,


U razgovoru za časopis People, Foks je kazao da mu je kratkoročno pamćenje loše zbog Parkinsonove bolesti, koja mu je dijagnozirana 1991. godine.

– Uvek sam imao dara za pamćenje teksta – kazao je on. – A onda sam imao neke ekstremne situacije na poslednjih par poslova, kada sam imao uloge sa mnogo dijaloga. Mučio sam se sa njima.

Kazao je da mu “gluma pada sve teže” i da je pisanje sada njegova glavna kreativna zanimacija.

Foks je bio jedna od najvećih zvezda osamdesetih zahvaljujući ulogama u “Povratku u budućnost”, TV seriji “Porodične veze” i projektima kao što su “Mladi vukodlak” i “Posledice rata”. Uočio je da mu ruke podrhtavaju tokom snimanja komedije “Dok Holivud” 1991. godine, a ubrzo mu je dijagnostifikovana Parkinsonova bolest.

Nakon što je 1998. javno saopštio da ima ovo oboljenje, nastavio je da glumi, između ostalog u seriji “Svi gradonačelnikovi ljudi”, a pojavio se i u sporednoj ulozi u “Bostonskim advokatima” i “Dobroj ženi”.

Sad bi nam svima dobro došao jedan vremeplov… Okupila se ekipa filma “Back to the Future”

Opisao je borbu sa progresivnom bolešću u biografiji iz 2002. pod nazivom “Lucky Man” (Srećković), u kojoj je otkrio da je nakon dijagnoze počeo da pije, što mu je zamalo uništilo brak,

Opisao je simptome poput “krutosti, vučenja stopala po zemlji, drhtavice, nemanja ravnoteže” i “umanjene kontrole pokreta”. Poslednjih godina takođe je imao probleme sa govorom, pa je počeo da vežba brzalice da bi poboljšao izgovor.

Lil Naz Iks, koga je slavnim učinila pesma Old Town Road iz 2019, objaviće novi singl 13. novembra. Još uvek se ne zna da li će Foks imati veću ulogu u spotu.

Prethodno je Foks nastupio kao Marti Mekflaj 2016. godine, kao poklon za sina Krisa Martina, pevača grupe Coldplay. Foks je nastupio na bini sa grupom Coldplay u Nju Džerziju 2016. i odsvirao pesmu “Johnny B Goode”, koju njegov lik svira u čuvenoj sceni filma “Povratak u budućnost”.

HL/Izvor: bbc news na srpskom

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime