Home»Muzika»Muzička pobuna protiv kapitalizma… Neil Young & Crazy Horse objavili live izdanje “Return To Greendale”

Muzička pobuna protiv kapitalizma… Neil Young & Crazy Horse objavili live izdanje “Return To Greendale”

4
Shares
Pinterest Google+
Return to Greendale, cover
Return to Greendale, cover

U svom hiperproduktivnom nizu, Nil Jang objavio je ‘Return To Greendale’, live album i snimak koncerta sa istorijske turneje iz 2003. na kojoj je njegov 25. studijski album zaživeo zvukom i slikom.

Njegove pesme ostaju relevantne i danas, donoseći teme zaštite okoline, korupcije i razornih učinaka kapitalizma. Odsviran u pratnji njegovog vernog benda Crazy Horse, ovaj “mali” koncert je ostao zabeležen kao mini rock opera od velikog značaja.

Nil Jang/Photo: facebook@NeilYoung
Nil Jang/Photo: [email protected]

“Return to Greendale” je uz digitalno izdanje na svim jačim streaming servisima objavljen u nekoliko formata, kao 2CD i 2LP izdanje, a za sve fanove posebna će biti poslastica limitirani deluxe box set koji uključuje Blu-ray snimak koncerta, 2LP-a, 2CD-a i DVD “Inside Greendale” na kojem se nalazi dokumentarac o snimanju albuma.

“Return to Greendale” je 16. izdanje u seriji Jangovih Performance izdanja. Prethodna izdanja pokrila su ključne live trenutke iz gotovo svake ere Jangove neverovatne karijere.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Otvaranje novembarskih izložbi u Kulturnom centru Beograda

Next post

Da li znate sa koliko para je osnovan legendarni magazin Rolling Stone? 53 godine kasnije to ne zvuči tako puno, ali tada...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *