Home»Muzika»Muzička čarolija dve gitare… Održana promocija albuma “Pecović – Kanački duo”

Muzička čarolija dve gitare… Održana promocija albuma “Pecović – Kanački duo”

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Gordan Jović RTS
Photo: Gordan Jović RTS

U ova tmurna i definitivno teška vremena dvojica vrsnih gitarista bar na trenutak su nam omogućili da se ponovo okupimo oko prave, velike, tople muzike koja zbližava i spaja.

Naime, prošle nedelje održana je promocija novog albuma autorske muzike Mladena Pecovića i Nemanje Kanačkog – “Pecović – Kanački duo” (PGP RTS).

Mladen Pecović poznat je domaćoj javnosti kao autor već godinama, a 2020. ovaj dvojac otisnuo se na izuzetnu avanturu – pod pokroviteljstvom SOKOJ-a organizovali su niz koncerata u manjim mestima u Srbiji, na obostranu radost i zadovoljstvo i umetnika i publike.

Magija gitarskog zvuka okupila je tako ljubitelje muzike, a duo je, pod utiskom ovih susreta, snimio i studijski album kao virtuoznu uspomenu na staze, lica, predele.

Mladen Pecović i Nemanja Kanački/ Photo: Gordan Jovic RTS
Mladen Pecović i Nemanja Kanački/ Photo: Gordan Jović RTS

O ovom albumu instrumentalne muzike napromociji su govorili direktor PGP RTS-a Vladimir Graić i autorka emisije BUNT i Bunt Rok festivala, Branka Glavonjić, ali i autori, Mladen Pecović i Nemanja Kanački.

 – Kanački duo” vezuje jedna zajednička nit, a to je da putem muzike možete sa lakoćom obilaziti poznate, ali i neistražene predele. Instrumentalna muzika vam ništa ne nameće – naprotiv, ona vam daje slobodu da je tumačite kako vi želite, a to i jeste uloga svake umetnosti. Činjenica da je album snimljen u jednom dahu, uživo u studiju govori o potrebi autora da izvornu ideju prenese što autentičnije i iskrenije. Prepoznaćete raznovrsne stilove, pravce i zvuke, vešto i jednostavno uklopljene u ovaj gitarski duo. Zato, poslušajte pažljivo ovaj album jer vas možda odvede negde gde niste ni pomislili da ćete otići – izjavila je o albumu Branka Glavonjić.

 Poslušajte delić ovog malog remek-dela domaće autorske muzike, obećavamo da ćete, makar na četiri minuta – otputovati…

HL/Milica Ljubičić

Previous post

MONETIZACIJA I ZAŠTITA AUTORSKOG PRAVA... Ovaj tekst advokata Nenada Cvjetićanina bi svaki muzičar trebalo da pročita

Next post

Navučeni na tuđe... Bring Me The Horizon opet ukrali rif, ovog puta od Deftonesa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *