Home»Muzika»Homeland»A i B strana, kao nekad…  Divert tokom vikenda objavili dva video singla – “Vatra” i “U zmajevom gnezdu”

A i B strana, kao nekad…  Divert tokom vikenda objavili dva video singla – “Vatra” i “U zmajevom gnezdu”

6
Shares
Pinterest Google+
Divert/ Photo: Ljubiša Jovanović
Divert/ Photo: Ljubiša Jovanović

Požarevački alternativni rock sastav Divert je ovog vikenda, 7. i 8. novembra predstavio dva nova singla – “Vatra” i “U zmajevom gnezdu” u promo akciji nazvanoj “DIVERT WEEKEND”.

S obzirom na situacione okolnosti koje se odražavaju na sve, pa i koncertne aktivnosti benda, fokus je poslednjih meseci bačen na ekranizaciju preostalih pesama sa prošlogodišnjeg EP-a “Metafizikalija”.

Pesma “Vatra” u sebi gaji topao i melanholičan zvuk preko koga izlazi oštra i upozoravajuća poruka nošena izuzetnom vokalnom interpretacijom Saše Dušanovića – Dushmana.

“U zmajevom gnezdu” je pesma u kojoj bend predstavlja sebe u potpuno drugačijem svetlu. Na momenat ćete pomisliti da ste u brzom detektivskom akcionom filmu, a vizuelizacija spota je omaž alternativnoj kulturi ’80-ih, arkadnim video igricama, stripu i midi-ritmovima.

U skladu sa praksom te muzičke epohe, objavljivanja “singlica” sa A i B stranom, Divert prati ovaj, ponovo aktuelan trend i oba singl-spota objavljuje simultano.

Obe pesme su, kao i sve prethodne, dostupne za besplatno preuzimanje preko bandcamp profila benda, a čitav muzički portfolio ove grupe od skoro možete pronaći na svim digitalnim platformama i društvenim mrežama (Spotify, iTunes, Deezer, AppleMusic, Facebook, Instagram, YouTube, Bandcamp).

Previous post

Objavljena lista najboljih horora svih vremena... evo koji je film na prvom mestu

Next post

Stigao novi video singl Alitora – "The Tempest Within", a 27. novembra tu je i novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *