Home»Muzika»Tom Morelo snimio EP sa obradama Džimija Hendriksa i Edi Van Hejlena… i rep/rock “ludilom” sa Slešom

Tom Morelo snimio EP sa obradama Džimija Hendriksa i Edi Van Hejlena… i rep/rock “ludilom” sa Slešom

4
Shares
Pinterest Google+
Tom Morelo/Photo: facebook@Tom Morello
Tom Morelo/Photo: [email protected] Morello

Slavni gitarista Tom Morelo na svom novom solu EP izdanju nazvanom “Commandante” odaje počast gitarističkim velikanima Džimiju Hendriksu i Ediju Van Hejlenu.

Iako je njegov matični bend ove godine bio prisiljen da otkaže svoje koncertne planove, Morelo nije potrošio uzalud svoju 2020. godinu. Gitarista Rage Against The Machine pojavio se kao gost na novom albumu grupe The Struts, a tokom izolacije završio je pisanje svojih memoara “Tom Morello: Whatever It Takes”.

Pored toga isporučio je pomenuti  novi EP sa pet pesama posvećenih legendama instrumenta sa šest žica. Morelo je obradio kultnu Henriksovu  numeru “Voodoo Child”, dok je počast lideru grupe Van Halen, koji je preminuo 6. oktobra, iskazao instrumentalom “Secretariat”.

Podršku za novi projekat dobio je od Sleša iz benda Guns ‘N Roses, koji se pojavljuje kao specijalni gost u rep/rok numeri “Interstate 80”.

Ovo je prvi samostalni projekat Toma Morela od izlaska albuma “The Atlas Underground” iz 2018. godine.

HL/Izvor: bosonoga.com

Previous post

Kombank dvorana nastavlja koncertnu sezonu... uz poštovanje svih epidemioloških mera

Next post

Imate fore do ponoći... Prijavite se za Mobil Music Fest #2 - sve što treba da uradite je... da snimite spot, mobilnim telefonom, u jednom kadru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *