Home»Muzika»“Bez žaljenja”… Subversion BL predstavio novi video singl

“Bez žaljenja”… Subversion BL predstavio novi video singl

4
Shares
Pinterest Google+
Subversion BL/ Photo: Promo
Subversion BL/ Photo: Promo

Banjalučki punk bend Subversion BL objavio je novi video singl pod nazivom “Bez žaljenja”.

– “Bez žaljenja” je peta po redu numera koju smo lansirali u eter, u jeku preizborne kampanje u našem gradu, mada je poruka svakako šireg obima, jer se opštinski izbori ne odvijaju samo u Banjoj Luci. Svakome ko obrati pažnju na tekst pjesme shvatiće poruku. Sami biramo, sami donosimo odluke i ne treba da krivimo bilo koga za pogrešne poteze onih koji nas predstavljaju i koji povlače društvene konce. Naša pasivnost, naše uporno prebacivanje odgovornosti na drugoga i druge je zapravo priznanje našeg poraza i naše nesposobnosti, pa i našeg kukavičluka da određene stvari promjenimo i da se onome što smatramo lošim suprotstavimo. Zato nema mjesta žaljenju i jadikovkama. Vozovi prolaze, neki vagoni su već potpuno istrošeni i devastirani, ali šine su i dalje u funkciji. Pa ko hoće da djeluje neka djeluje – poručila je ekipa benda.

Spot je sniman na lokaciji banjalučke železnice, nedaleko od “Banjalučke pivare” i izabrana je upravo zbog simbolike pesme i povezanosti sa tekstom.

Inače, bend je snimio kompletan album od 12 pesama, ali zbog situacije izazvane pandemijom i nemogućnosti koncertne pormocije novog izdanja, odlučili su da objave nekoliko video singlova.

Previous post

Sada je pravi trenutak... Još samo 3 dana do završetka konkursa za Mobil Music Fest #2

Next post

Nova DOB tribina... Kako je muzika oblikovala svakodnevicu jugoslovenskog čoveka?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *