Home»Muzika»Homeland»Saopštenje Mascoma i Tin Drum Musica: Nastavlja se muzički konkurs “Tvoja pesma” pod istim uslovima

Saopštenje Mascoma i Tin Drum Musica: Nastavlja se muzički konkurs “Tvoja pesma” pod istim uslovima

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Mascom i Tin Drum Music nastaviće sa održavanjem konkursa “Tvoja pesma“, raspisanog isključivo kao znak podrške muzičarima.

Poštujući privremenu meru suda, kompanije su promenile naziv konkusa, koji će se nastaviti pod istim uslovima, kako bi se svim umetnicima omogučilo da iskažu muzičko umeće i javnosti predstave svoju autorsku numeru.

Tačno je da je Privredni sud odredio privremenu meru kojim se zabranjuje kompanijama da u okviru svog konkursa “EKV: Tvoja pesma“ koriste odrednicu “EKV“.

Međutim, važno je napomenuti da se odluka odnosi na konkurse, takmičenja i kulturne manifestacije i da se, nasuprot tvrdnji iz saopštenja Zadužbine Milana Mladenovića, ni na koji način ne odnosi na generalno korišćenje ove oznake na poslovnoj dokumentaciji, internet sajtu ili reklamama.

Istovremeno, zahtev da se kompanijama zabrani korišćenje oznake “Ekatarina Velika“ je odbijen, što pomenuta Zadužbina očigledno svesno krije od javnosti, pokušavajući da manipuliše činjenicama.

Mascom i Tin Drum Music ostaju pri stavu da korišćenjem oznake “EKV“, u okviru konkursa koji ima čist društveno korisni karakter, nije došlo do povrede bilo čijeg prava, te će svoju argumentaciju dodatno izneti i detaljno obrazložiti u postupku po žalbi koji sledi.

Do konačne odluke, konkurs će se nastaviti pod nazivom “Tvoja pesma“, a prijave je moguće slati do 15. novembra.

Svi zainteresovani muzičari mogu da se prijave jednostavnim popunjavanjem formulara, a pobedniku konkursa biće obezbeđeno snimanje kompletnog albuma u profesionalnom studiju, u kojem će pored glavnog pobednika, još četiri kandidata moći da snime izabranu pesmu.

Previous post

Da li znate zašto Džon Lenon nikada nije proglašen za viteza?

Next post

"Mesečar po ivici ljubavi"... Ksenija Kuljača objavila novi video singl

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *