Home»Muzika»All we need are – volja i ljubav prema muzici… Sarajevski S.P.U.K. objavio video singl “Teorija boli”

All we need are – volja i ljubav prema muzici… Sarajevski S.P.U.K. objavio video singl “Teorija boli”

4
Shares
Pinterest Google+
S.P.U.K. (foto iz spota)/ Photo: Promo
S.P.U.K. (foto iz spota)/ Photo: Promo

Sarajevski bend S.P.U.K. objavio je novi video singl pod nazivom “Teorija boli”.

Kao i mnogim drugim sastavima, globalna pandemija omela je i njihove planove za ovu godinu – morali su da prekinu snimanje prvog albuma započeo u jesen 2019.

Pošto nisu hteli da ostanu neaktivni, pokušali su u uslovima izolacije da i dalje stvaraju muziku u sopstvenom aranžmanu, od kuće, na opremi koja im je bila dostupna.

Rezultat toga bio je demo-snimak pesme “Teorija boli“ urađen krajem leta u kancelariji njihovog basiste. Posle toga su došli na ideju da snime i spot na više lokacija u Sarajevu, mobilnim telefonom. Montažu ovog videa završili su početkom oktobra.

S.P.U.K. (foto iz spota)/ Photo: Promo
S.P.U.K. (foto iz spota)/ Photo: Promo

Bend S.P.U.K. (skraćeno od Sreća Pojedinca, Uspjeh Kolektiva) iz Sarajeva postoji od 2012. godine. Spadaju u malobrojne bendove skoro izumrle underground scene Sarajeva. Sviraju punk-rock u kombinaciji sa alternativnim rockom i reggaeom.

Nastupali su na raznim festivalima, samostalnim i kolektivnim svirkama u zemlji i regionu i svirali brojne autorske pesme ali i obrade.

S.P.U.K. (foto iz spota)/ Photo: Promo
S.P.U.K. (foto iz spota)/ Photo: Promo

– Ovaj singl je naš mali doprinos preživljavanju bosanskohercegovačke alternativne scene u uslovima pandemije, naš način borbe da ne poludimo u teškim vremenima u kojima je muzička scena potpuno zamrla, kada su nastupi zabranjeni ili nepoželjni, a muzičari osuđeni da čekaju bolje sutra – poručuju članovi benda S.P.U.K. i dodaju:
– Ovim smo željeli dokazati, prije svega sebi, a onda i drugima, da je stvaranje i sviranje moguće u svim uslovima, samo je potrebna volja i ljubav prema muzici koja za nas ne predstavlja niti zaradu, niti ambiciju za ostvarenjem nekakve karijere, već isključivo način života, bez kojeg ne bi bili ono što jesmo.

Previous post

Još samo 5 dana do kraja konkursa za Mobil Music Fest #2... Sviraj, snimaj i osvoji album

Next post

Duhovni dao nadu fanovima "X-Files": Ako Kris Karter hoće nove epizode, hoću i ja

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.